Strømstøtte:

- Tok for lang tid

De høye strømprisene har gjort at Hagesenter Nordtvedt må holde stengt i vinter. Selv om en støtteordning for næringslivet nå er på plass, vil dørene forbli lukkede. Daglig leder Simen Augestad mener hjelpen kom for sent.

VINTERSTENGER: Hagesender Nordtvedt må holde stengt i vinter, og selger allerede nå ut lagrene med julevarer til halv pris. Her med daglig leder Simen Augestad. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
VINTERSTENGER: Hagesender Nordtvedt må holde stengt i vinter, og selger allerede nå ut lagrene med julevarer til halv pris. Her med daglig leder Simen Augestad. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Vi satt og regnet på hva det kom til å koste, og så at utgiftene ble altfor høye, sier daglig leder hos Hagesenter Nordtvedt, Simen Augestad, til Børsen.

Hagesenteret har sett seg nødt til å holde stengt i vinter som følge av de høye strømprisene.

Selv om regjeringen nå har lagt fram en strømstøttepakke for næringslivet, vil ikke det endre valget om å stenge.

- Beslutningen er tatt, sier Augestad.

Har ikke tiltro

Augestad er kritisk til at det har tatt så lang tid å få på plass en strømstøtteordning.

- Når det har tatt så lang tid å få noe på plass, så har vi ikke hatt noen tiltro til at de ville ta en beslutning som ville gagne oss noe særlig uansett, sier han.

Fredag la næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) fram en støttepakke for næringslivet som er rammet av høye strømutgifter. Pakken inneholder blant annet lånegarantier og en energitilskuddordning.

Flere reagerer på at det tok for lang tid å få den på plass.

Energipolitisk talsperson i Kristelig Folkeparti, Kjell Ingolf Ropstad, sier at regjeringens somling har betydd kroken på døra for hjørnesteinsbedrifter i hele Sør-Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer