Anton Sport:

Tok grep etter kokain-sjokk

Ledelsen i sportskjeden ble tilbudt kokain av ansatte på et julebord for to år siden.

KOKAIN-GREP: Lars Tore Selbo er HR-sjef i Anton Sport. Julebordet for to år siden fikk bedriften til å ta grep. Foto: Privat
KOKAIN-GREP: Lars Tore Selbo er HR-sjef i Anton Sport. Julebordet for to år siden fikk bedriften til å ta grep. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det kom fryktelig brått på. Der og da blir man jo litt perpleks, også forlater man situasjonen. I etterkant brukte jeg en del tid på å tenke på hva som hadde skjedd.

Det sier HR-sjef i sportskjeden Anton Sport, Lars Tore Selbo, til Børsen. Han mimrer tilbake til julebordet for to år siden, da en av de ansatte tilbydde ham kokain.

Avisa Oslo omtalte saken først.

Dopingkurs

Han mener vedkommende ikke ville vært på tilbudssida med mindre han trodde at Selbo ville si ja.

- Vi har en hel haug med ansatte, og mange av dem er mennesker som kommer til Oslo fra by og bygd for å studere. Vi er tydelige på hvor vi står i den saken, hvor samfunnet er på vei til å bevege seg i feil retning. Vi har samarbeidet med Anti-Doping Norge og Akan (kompetansesenter for rus- og avhengighet, journ.anm.), i over et år nå, og har laget et dopingkurs alle må gjennom, sier Selbo.

Han ønsker ikke å kommentere om den ansatte på det aktuelle julebordet fikk noen konsekvenser.

SLÅENDE LIK: Flere har bitt seg merke i denne scenen fra NRK-serien «Makta». Reporter: Emma Dalen. Video: NRK. Vis mer

- Skummelt og farlig

Selbo forklarer vider at alle ansatte må gjennom kurset og få sertifisering. Hensikten er å være en «ren bedrift».

- Vi vil at våre medarbeidere skal lære at dette er skummelt og farlig, og ikke normalt. De vil være om både helsemessige og andre konsekvenser ved bruk, forteller Selbo.

- Det har blitt ønsket veldig velkommen av de ansatte. Selvfølgelig - man tør kanskje ikke si noe annet, legger han lattermildt til.

Første helga i november hadde Anton Sport årets julebord. Det ble en utelukkende hyggelig affære, sier HR-sjefen.

- Det er en selvfølge at vi som arbeidsgiver kan ta et klart standpunkt.

Nå håper han at andre bedrifter følger etter, og forteller at de allerede har fått henvendelser fra andre som har blitt inspirert av grepet.

- Vi håper alle kan gjøre noe med dette. Mange av dagens ungdom har en tanke om at «alle gjør det». Det stemmer ikke, og jeg mener media også må formidle at dette ikke er normalt. Det er et voksende problem, men jo oftere man sier at det er den nye normalen, så er det letter for folk å si ja første gang, mener Selbo.