Colonialen 44:

Tok grep etter priseksplosjon: - Uunngåelig

Restaurant-Norge sliter med kostnadsøkninger i alle ledd.

TØFFE TAK: Tobias Gangstø driver Colonialen 44 i Bergen. Kostnadsøkninger byr på flere tøffe tak for bransjen. Foto: Allan Larsen
TØFFE TAK: Tobias Gangstø driver Colonialen 44 i Bergen. Kostnadsøkninger byr på flere tøffe tak for bransjen. Foto: Allan Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er nødt til å sette opp prisene, det er uunngåelig. Samtidig er det vanskelig å få det til å dekke hele kostnadsgrunnlaget, sier daglig leder ved Bergens-restauranten Colonialen 44, Tobias Gangstø, til Børsen.

Restauranten er bare én av flere som har gått ut i fortvilelse over den massive prisveksten som har kommet det siste året. Etter to tøffe coronaår er det nok en krise bransjen må gjennom - og konkursene har stått i kø for serveringsstedene.

- Vi har hatt en satt meny på fire retter, som i fjor vår kostet 725 kroner. Nå etter påske koster den 845. Vi har også gått bort fra satt meny og startet med ala carte, for å få flere bordsettinger og senke terskelen for å få inn gjester. Det er jo tiltak som vi håper skal gi oss inntekter for å dekke kostnadene vi bare ser at fortsetter å øke, sier han.

Frykter høsten

Norsk restaurantforening advarte i forrige uke om at de som ikke går konkurs står i fare for å ikke orke mer.

- De går gjennom en lang, tøff tid. De som ikke klarer å betale regningene sine kan gå konkurs. Alle andre vet ikke om det er verdt strevet. De jobber kjempehardt for å klare seg gjennom året, og det er så vidt de sitter igjen med noe som helst, uttalte leder Ove Jakobsen, som også er medeier av Oslo-restauranten Le Benjamin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.