Tok privatfly i 5 minutter

Flere kjendiser blir kritisert for bruk av privatfly på korte turer. Nå er Elon Musk i hardt vær etter angivelig å ha fløyet turer på 5 minutter.

KRITIKK: Elon Musk skal angivelig ha fløyet enda kortere turer enn kjendis Kylie Jenner. Noen av turene skal ha vart i kun 5 minutter. Foto: REUTERS/Mike Blake/File Photo
KRITIKK: Elon Musk skal angivelig ha fløyet enda kortere turer enn kjendis Kylie Jenner. Noen av turene skal ha vart i kun 5 minutter. Foto: REUTERS/Mike Blake/File Photo Vis mer
Publisert

Forrige uke fikk superkjendis Kylie Jenner heftig kritikk for sin bruk av privatfly. Angivelig skal hun ha fløyet turer på under 17 minutter, noe som vakte harme spesielt blant klimaaktivister.

Nå viser det seg at milliardær og gründer Elon Musk har fløyet enda kortere turer.

Noen skal hatt en varighet på rundt 5 minutter, ifølge en Twitter-konto.

Svarer ikke

På Twitter finnes flere kontoer som registrerer flygingene til ulike kjendiser, deriblant @CelebJets. Det var denne kontoen som avslørte Jenners oppsiktsvekkende korte flyginger.

Det finnes også en egen konto for flygingene med Elon Musks luksuriøse privatfly. Denne heter @ElonJet, og har i skrivende stund over 478 000 følgere.

Kontoen fikk mye oppmerksomhet tidligere i år, da collegestudenten som står bak kontoen, ble tilbudt 5000 dollar av Elon Musk for å fjerne den – og takket nei. Begrunnelsen var at informasjonen som publiseres, uansett er offentlig tilgjengelig.

Twitter-kontoene driftes av 19 år gamle Jack Sweeney. Collegestudenten har laget en kode som henter informasjon fra flydatabasen ADS-B Exchange, og deretter omdanner denne til automatiserte Twitter-meldinger som forteller hvor flyene til ulike kjendiser befinner seg.

Til CNBC sier Sweeney at han er overrasket over at superkjendis Kylie Jenner fikk kritikk for sine 17-minutters flyginger når Elon Musk har fløyet langt kortere – uten særlige reaksjoner før nå.

Musk har ennå ikke svart på kritikken.

Kan være parkering

– Jeg er ikke overrasket over at folk reagerer, forteller Sweeney til CNBC, og fortsetter:

– De har mange grunner til det: At flyturene blir registrert, at det er kjendiser og at det er korte flyginger.

Imidlertid finnes det noen svakheter ved kodingen, ifølge Sweeney. Den tar nemlig ikke høyde for at piloten slipper av passasjerer på en flyplass, for deretter å parkere flyet på en annen.

Artisten Drake har tatt til orde for dette scenarioet under en Instagram-post. Flere av hans flyginger har blitt plukket opp av Twitter-kontoen @CelebJets tidligere.

«Dette er bare at de flytter flyene til flyplassene de blir parkert på, for de som er interessert i logistikken. Ingen er på de flyturene,» skriver Drake under innlegget.

Om dette er tilfelle for Musks 5 minutter lange flyturer, er fortsatt ukjent. Ifølge Sweeney skal det være registrert flere turer med Musks privatfly mellom Los Angeles International Airport til Hawthorne Airport. Disse flyplassene ligger bare en 10 minutters kjøretur fra hverandre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer