Corona:

Tolletaten advarer

Fra og med fredag kan flere nordmenn igjen harryhandle uten å gå i innreisekarantene. Tolletaten venter timelange køer.

GRENSEKONTROLL: Tolletaten venter lange køer når enkelte nordmenn fra fredag kan harryhandle uten å gå i karantene. Her Magnormoen kontrollstasjon sist det var mulig å harryhandle uten karantene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet.
GRENSEKONTROLL: Tolletaten venter lange køer når enkelte nordmenn fra fredag kan harryhandle uten å gå i karantene. Her Magnormoen kontrollstasjon sist det var mulig å harryhandle uten karantene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet. Vis mer
Publisert

- Så lenge grensehandelen åpner og mange er fullvaksinert, så vet vi at en del kommer til å dra over grensa til Sverige selv om det anbefales å ikke dra utenlands, sier Wenche Fredriksen til Børsen.

Hun er seksjonssjef ved Tolletaten på Svinesund, og er forberedt på storinnrykk etter at helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) onsdag kunngjorde lettelser i innreisekarantenen.

Endrer karanteneregler

Med coronapandemien fulgte stengte grenser og en kollaps i grensehandelen, og få steder har blitt hardere rammet enn nordmenns svenske «harry»-favoritter.

Men snart blir det igjen mulig for flere nordmenn å harryhandle karantenefritt - for første gang på flere måneder. Nå jobber butikkene i Sverige på spreng for å bli klare til åpning.

Fra og med fredag klokka 15 slipper man nemlig innreisekarantene hvis man er fullvaksinert eller har hatt corona siste halvår. Forutsetningen er at man tar en negativ test på grensen eller innen to dager etter ankomst.

Regjeringen fraråder imidlertid fortsatt alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige.

Timelange køer

Seksjonssjefen ved Tolletaten på Svinesund opplyser til Børsen at trafikken ved grensestasjonen allerede har tatt seg opp torsdag, og at køene har vart i godt over en time ved flere anledninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.