Tolletaten med klar beskjed til nordmenn

I helga kan du igjen harryhandle uten å gå i karantene. Tolletaten er spente på hvor stor pågangen blir.

GRENSEKONTROLL: Tolletaten er spente på hvor stor påpangen blir når nordmenn fra lørdag kan harryhandle uten å gå i karantene. Her Magnormoen kontrollstasjon sist det var mulig å harryhandle uten karantene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet.
GRENSEKONTROLL: Tolletaten er spente på hvor stor påpangen blir når nordmenn fra lørdag kan harryhandle uten å gå i karantene. Her Magnormoen kontrollstasjon sist det var mulig å harryhandle uten karantene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet. Vis mer
Publisert

Fra og med midnatt kan du igjen fylle handleposene med Capri Sonne og kjøttdeig uten å havne i ti dagers karantene.

Da blir regionene Värmland, Örebro, Södermanland, Gotland, Jämtland, Västernorrland, Västerbotten og Norrbotten gule.

Det innebærer at grensehandelen i både Värmland, Charlottenberg, Töcksfors og Årjäng kan regne med å få norske kunder denne helga.

Sist Värmland var åpent eksploderte harryhandelen, til tross for Erna Solbergs klare beskjed om å «bli hjemme».

- Flere reiser i karantenetida

Før Värmland på nytt åpnes for nordmenn er seksjonssjef i Tollvesenet, Kjersti Bråthen, spent. Hun forteller at trafikken ved Magnormoen kontrollstasjon på Sverige-grensa så langt ikke har tatt seg opp.

- I perioden Värmland har vært rødt har trafikken vært jevnt lav. Både vi og politiet har ilagt en god del karantener da det er noen som ikke respekterer føringene som blir gitt, sier Bråthen til Børsen.

Hun forteller at de har tatt flere som har vært ute og reist i karantenetida, men poengterer at de aller fleste følger myndighetenes råd.

- Tenk deg om

- Nå blir Värmland gult og ikke grønt. Tror du det stopper flere fra å reise?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer