Skattelister 2021:

Tom Hagen doblet inntekten

Forretningsmessig går det bra for investoren.

DOBLET: Inntekten til drapssiktede Tom Hagen doblet seg i 2021. Foto: Forbjørn Olsen / GB / NTB
DOBLET: Inntekten til drapssiktede Tom Hagen doblet seg i 2021. Foto: Forbjørn Olsen / GB / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Milliardær Tom Hagen (72) har fått massiv medieomtale etter at hans kone, Anne-Elisabeth Hagen, forsvant fra parets hjem på Lørenskog 31. oktober 2018.

To år seinere ble milliardæren siktet for drap eller medvirkning til drap på kona. Hagen nekter straffskyld.

Det første året etter at Anne Elisabeth forsvant, halverte Hagen inntektene sine, viste skattelistene fra 2019. I 2020 var inntekten imidlertid tilbake på normalt nivå, i tillegg til at formuen økte med nesten 110 millioner kroner.

Onsdag morgen ble skattelistene for 2021 offentliggjort. Likningstallene viser at Hagen hadde en inntekt på 56 074 056 kroner. Det er over 35 millioner kroner mer enn året før.

Formue-fall

Hagens formue har imidlertid falt i overkant av 60 millioner - fra 960 056 792 til 897 132 816. Det gjør at han faller 12 plasser på lista over Norges rikeste, og ender som nummer 79.

Likningstallene viser videre at 72-åringen betalte i overkant av 21 millioner kroner i skatt i fjor.

I høst publiserte også finansnettstedet Kapital sin årlige liste over Norges 400 rikeste, en liste som ser noe annerledes ut enn skattelistene. Det skyldes at Kapital rangerer etter markedsverdier, og ikke formuesverdier som skattemyndighetene bruker.

SKATTELISTER: Influenserne og tvillingsøstrene Wanda og Vita Mashadi hadde et god inntektsår i 2021. Men én detalj vekker oppsikt. Vis mer

På Kapitals liste ender Hagen på en 184.-plass, med en anslått formue på 2,5 milliarder kroner. Milliardæren kom inn på Kapitals liste allerede i 1999, da med en anslått formue på 550 millioner kroner.

Hagens formuesutvikling de siste 20 åra er tuftet på å utvikle og leie ut forretningslokaler samt å selge strøm til bedrifter. Den mest verdifulle investeringen er i Elkraft, et selskap han bidro til å etablere som en lønnsom aktør på 1990-tallet, ifølge Kapital.

Den mediesky investoren har bare sjelden uttalt seg til mediene, som da han i 2008 snakket med Romerikes Blad.

- Det jeg har vært opptatt av gjennom 40 års arbeid er å skape meg en trygg arbeidsplass. Det er der motivasjonen ligger. At jeg er rik tenker jeg ikke over, sa Hagen til avisa den gang.

Etterforsket

Hagens formue har vært en sentral del av politiets etterforskning, siden det ble fremmet et løsepengekrav fra personene som hevdet å ha bortført Anne Elisabeth.

Hagen har tidligere utlovet en dusør på 10 millioner kroner til dem som kommer med informasjon som gjør at saken blir oppklart.

Mangemillionæren har også, under politiets oppsyn, overført en større sum i kryptovalutaen Monero til de påståtte kidnapperne.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer