Tom Hagen håvet inn på utbytte-fest

Henter hjem 70 millioner, ifølge DN.

Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB scanpix
Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drapssiktede Tom Hagen (70) tok ut sitt største utbytte noensinne fra Elkraft i fjor, skriver Dagens Næringsliv.

Strømselskapet, som selger kraft til bedrifter i Norden, har hatt et samlet overskudd de siste ti årene på 780 millioner kroner. Hagen sitter med en eierpost på 70 prosent, og innkasserer dermed en voldsom sum.

- Av regnskapet går det frem at eierne tok ut 100 millioner kroner i utbytte i fjor, i form av et tilleggsutbytte. Dermed ble det 70 millioner på Hagen og 30 på Nerbye. Det er ny rekord, skriver avisa.

- Det er ikke noen spesiell grunn til at det ble tatt ut som tilleggsutbytte. Det handler om hvordan ting passer, det er ikke noe hokus pokus, sier Marius Nerbye, konsernsjef i Elkraft, til DN.

Tom Hagen er siktet for drap på kona, som ble borte fra boligen i Lørenskog 31. oktober i 2018. Han nekter for å ha noe med dette å gjøre.

Ved siden av Elkraft, er Hagen styreleder i en rekke selskap. 70-åringen har gjort det stort innen eiendomsutvikling, der Tom Hagen Eiendom hadde et resultat før skatt på 25,1 millioner kroner i 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer