Tomme butikkhyller i Sverige

Kjøttsultne nordmenn har valfartet over svenskegrensa siden lørdag morgen.

TOMT: I kjøledisken på Ica Supermarked på senteret Töckfors, vitner tomme kjølehyller om at mange nordmenn har benyttet seg av muligheten for en handletur over grensa. Foto: Tipser
TOMT: I kjøledisken på Ica Supermarked på senteret Töckfors, vitner tomme kjølehyller om at mange nordmenn har benyttet seg av muligheten for en handletur over grensa. Foto: Tipser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På ICA Supermarked på harryhandel-favoritten Töckfors i Värmlands vitner rad på rad med tomme butikkhyller om at mang en nordmann har vært på ferde de siste dagene.

Når Dagbladet ringer for en prat med butikksjef Bjørn Hugosson er det så vidt han kan ta seg tid.

- Butikken har vært full av nordmenn stort sett hele tiden etter at grensa åpnet lørdag morgen, forteller han.

- Det har vært artig, men tøft.

Tomt for mange varer

- Stemmer det at dere er tomme for mange varer?

- Det gjør det. Det er klart det gjør. Når den norske regjeringen går ut med beskjed om dette klokka 14 på fredag, og nesten ingen jobber lørdag og søndag, da er det klart at det blir tøft.

Hugosson sier han har måttet kalle inn alt av tilgjengelig personell for å takle pågangen av nordmenn.

- Det har vært et utrolig trykk, men vi gjør så godt vi kan, forsikrer han og legger til at det i løpet av kvelden blant annet kommer 30 paller med drikke.

Kø fra lørdag morgen

I Sverige regnes nå både Blekinge, Kronoberg, Skåne, Örebro, Östergötland, Kalmar og Värmland som såkalte «grønne» regioner. Dermed kunne nordmenn igjen reise rett over grensa for å handle billig alkohol, tobakk og mat karantenefritt fra midnatt natt til lørdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.