Tomme butikkhyller i Sverige

Kjøttsultne nordmenn har valfartet over svenskegrensa siden lørdag morgen.

TOMT: I kjøledisken på Ica Supermarked på senteret Töckfors, vitner tomme kjølehyller om at mange nordmenn har benyttet seg av muligheten for en handletur over grensa. Foto: Tipser
TOMT: I kjøledisken på Ica Supermarked på senteret Töckfors, vitner tomme kjølehyller om at mange nordmenn har benyttet seg av muligheten for en handletur over grensa. Foto: Tipser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På ICA Supermarked på harryhandel-favoritten Töckfors i Värmlands vitner rad på rad med tomme butikkhyller om at mang en nordmann har vært på ferde de siste dagene.

Når Dagbladet ringer for en prat med butikksjef Bjørn Hugosson er det så vidt han kan ta seg tid.

- Butikken har vært full av nordmenn stort sett hele tiden etter at grensa åpnet lørdag morgen, forteller han.

- Det har vært artig, men tøft.

TÅLMODIGHET: Man måtte ha god tid om man skulle handle på Systembolaget i Charlottenberg tirsdag 28. juli. Video: Hanne Haugslien. Vis mer

Tomt for mange varer

- Stemmer det at dere er tomme for mange varer?

- Det gjør det. Det er klart det gjør. Når den norske regjeringen går ut med beskjed om dette klokka 14 på fredag, og nesten ingen jobber lørdag og søndag, da er det klart at det blir tøft.

Hugosson sier han har måttet kalle inn alt av tilgjengelig personell for å takle pågangen av nordmenn.

- Det har vært et utrolig trykk, men vi gjør så godt vi kan, forsikrer han og legger til at det i løpet av kvelden blant annet kommer 30 paller med drikke.

Kø fra lørdag morgen

I Sverige regnes nå både Blekinge, Kronoberg, Skåne, Örebro, Östergötland, Kalmar og Värmland som såkalte «grønne» regioner. Dermed kunne nordmenn igjen reise rett over grensa for å handle billig alkohol, tobakk og mat karantenefritt fra midnatt natt til lørdag.

SVERIGE: Fredag åpnet regjeringen for flere nye regioner i den anledning valgte brødrene Ole Jørgen Troøyen og John Bjørnar Troøyan å sove på parkeringsplassen. Reporter: Linn-Christin Marthinussen Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Og nordmennene lot ikke vente på seg. Allerede tidlig lørdag var det lange køer på blant annet på Systembolaget i Charlottenberg.

- Deilig! Endelig har det åpna her. Øl i Norge er dyrt, så det har vi merket, sa Terje Johnsen til Dagbladet.

Også her hadde flere butikker måttet kaste seg rundt og bestille inn ekstra varer og kalle inn ekstra ansatte på jobb før storinnrykket.

Tror Stockholm blir «grønt»

Folkehelseinstituttet oppdaterer reiserådene hver 14. dag, og Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell sa tirsdag at han tror også Stockholm snart vil regnes som «grønt» for Norge.

Tegnell sier smittetallene er på vei ned og kan komme under 20 per 100.000 innbyggere for de siste 14 dagene, som er myndighetenes krav for grønnmerking, allerede neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer