Tommi’s Burger Joint er konkurs

Stenger dørene i Norge.

KJEMPEGJELD: Fire år etter at Tommi's Burger Joint først begynte å selge fastfood i Oslo, er det kroken på døra for burgerkjeden i Norge. Foto: Ørn E. Borgen / AFTENPOSTEN
KJEMPEGJELD: Fire år etter at Tommi's Burger Joint først begynte å selge fastfood i Oslo, er det kroken på døra for burgerkjeden i Norge. Foto: Ørn E. Borgen / AFTENPOSTEN Vis mer
Publisert

I 2015 åpnet den islandske burgerkjeden Tommi's Burger Joint i Oslo. «Kultburgeren» var først tilgjengelig i Skippergata, før eierne utvidet med enda en restaurant i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka.

Daglig leder Siggi Snorrason varslet kort tid etter at kjeden ønsket å slå seg opp i alle Norges større byer på sikt. Slik gikk det ikke.

På tampen av året skriver Vårt Oslo at Tommi’s Burger Joint - sammen med utestedet Fru Hagen - er konkurs.

Oslo byfogdembete åpnet 12. desember konkursen mot TBJ NORGE AS, eierne av utestedene Tommi’s Burger Joint og Fru Hagen. Samlet sitter de på en gjeld på tolv millioner kroner.

- Den bakenforliggende årsaken (etter det vi har fått opplyst) til stengningen var arbeidene med trikkeskinnene i Thorvald Meyers gate. Arbeidene skapte et stort tap i omsetningen, som gjorde det vanskelig å betjene gjelda, uttalte advokatfullmektig Simen Uggerud fra Rime Advokater til Vårt Oslo.

Så mange berøres

Morten Haugen i Rime Advokater er oppført som bostyrer i forbindelse med konkursen. Overfor Børsen utdyper han at i overkant av 30 ansatte berøres.

- Øyner eierne et håp for videre drift i framtida?

- Etter det vi har fått opplyst blir det ikke aktuelt med videreføring av driften i Norge, sier Haugen til Børsen.

Den sørgelige slutten på Tommi's burgereventyr kommer etter en lang og turbulent tid for eierne. Vårt Oslo har tidligere omtalt en strid mellom utleier, leietaker og naboer, hovedsakelig grunnet «sjenerende matlukt» fra restauranten. Saken havnet i retten, der hamburgerkjeden gikk seirende ut i januar.

Artikkelen fortsetter under:

Flere konkurser

Tommi's Burger Joint begynte å selge sine første burgere i Reykjavík i 2004. Ifølge burgerkjedens hjemmeside har burgerkjeden restauranter på Island, England, Tyskland, Danmark og Italia.

Norge sto tidligere oppført, men er nå fjernet fra hjemmesidens egen oversikt.

Tommi's føyer seg med dette inn i rekka over flere som har måttet stenge dørene på Grünerløkka. De siste åra er klesbutikken Babel, motebutikken Kuratert, og The Nighthawk Diner blant dem som har gått konkurs.

Sistnevnte ble derimot reddet i siste liten tidligere i år da en ny virksomhet gikk inn og sørget for videre drift, ifølge E24.

Det har foreløpig ikke lykkes Børsen.no å få en kommentar fra eierne i Tommi's Burger Joint.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer