Tommy Sharif tapte i retten

Må ut med kjempebeløp til Stormberg-eier.

TAPTE I RETTEN: Tommy Sharif tapte mot Steinar J. Olsen i retten, men sier han ikke vil få en krone. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TAPTE I RETTEN: Tommy Sharif tapte mot Steinar J. Olsen i retten, men sier han ikke vil få en krone. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tommy Sharif må ut med nærmere 200 000 kroner etter striden med Stormberg-eier Steinar J. Olsen. Det skriver Dagens Næringsliv.

Olsen besluttet i januar å stevne Sharif for ærekrenkende og hensynsløs atferd. Bakgrunnen er et Facebook-innlegg Sharif la ut om ham.

I en rekke innlegg på Facebook siden september i fjor har dekkforhandleren blant annet hevdet at turtøyprodusenten utnytter Nav-systemet, og at eieren har syltet ned penger i Kina.

Olsen ba flere ganger om at innleggene ble slettet, noe Sharif først avviste. Men før jul snudde han og skrev på sin profil at han beklaget og tilbød seg å slette innlegg.

Nekter å betale

Lille julaften, få dager etter at innlegget ble publisert, ble likevel stevningen sendt. I dommen fra Kristiansand tingrett, som Børsen har fått tilgang på, kommer det fram at Sharif skal betale 130 000 kroner til Olsen.

I tillegg er han dømt til å betale saksomkostninger, advokatutgifter og rettens gebyrer. Samlet sett blir regningen dermed på nærmere 200 000 kroner.

Steinar J. Olsen har sagt at det oppreisningsbeløpet han får, vil han donere til et allmennyttig formål, som for eksempel Amnesty. Overfor DN sier Sharif at han aldri kommer til å gi Olsen et rødt øre. Dekkforhandleren mener nemlig at han skal betale til Amnesty i avdrag og sende dokumentasjon til Olsen om dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer