Tommy Sharif tapte i retten

Må ut med kjempebeløp til Stormberg-eier.

TAPTE I RETTEN: Tommy Sharif tapte mot Steinar J. Olsen i retten, men sier han ikke vil få en krone. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TAPTE I RETTEN: Tommy Sharif tapte mot Steinar J. Olsen i retten, men sier han ikke vil få en krone. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tommy Sharif må ut med nærmere 200 000 kroner etter striden med Stormberg-eier Steinar J. Olsen. Det skriver Dagens Næringsliv.

Olsen besluttet i januar å stevne Sharif for ærekrenkende og hensynsløs atferd. Bakgrunnen er et Facebook-innlegg Sharif la ut om ham.

I en rekke innlegg på Facebook siden september i fjor har dekkforhandleren blant annet hevdet at turtøyprodusenten utnytter Nav-systemet, og at eieren har syltet ned penger i Kina.

Olsen ba flere ganger om at innleggene ble slettet, noe Sharif først avviste. Men før jul snudde han og skrev på sin profil at han beklaget og tilbød seg å slette innlegg.

Nekter å betale

Lille julaften, få dager etter at innlegget ble publisert, ble likevel stevningen sendt. I dommen fra Kristiansand tingrett, som Børsen har fått tilgang på, kommer det fram at Sharif skal betale 130 000 kroner til Olsen.

I tillegg er han dømt til å betale saksomkostninger, advokatutgifter og rettens gebyrer. Samlet sett blir regningen dermed på nærmere 200 000 kroner.

Steinar J. Olsen har sagt at det oppreisningsbeløpet han får, vil han donere til et allmennyttig formål, som for eksempel Amnesty. Overfor DN sier Sharif at han aldri kommer til å gi Olsen et rødt øre. Dekkforhandleren mener nemlig at han skal betale til Amnesty i avdrag og sende dokumentasjon til Olsen om dette.

- Nå er jo som kjent Steinar Olsen veldig glad i penger, men jeg står på mitt; han kommer aldri til å få en krone av meg. Pengene skal gå til Amnesty International. Hvis det er så viktig for Olsen at pengene går fra meg til han før de havner hos Amnesty, så får han heller slå meg personlig konkurs. Men da får jo ikke Amnesty en krone, sier Sharif.

- Dømt på alle punkter

Overfor Børsen har Steinar J. Olsen følgende kommentar til ovennevnte utspill:

- Det har vært nok av uetterrettelige påstander og forsøk på bortforklaringer fra Sharifs side i denne saken. Nå har vi også rettens dom som bekrefter dette. Sharif er dømt på alle punkter og han er dømt til å betale oppreisningsbeløpet til meg innen to uker. Det blir feil å skulle belaste Amnesty med å forsøke å kreve inn erstatningsbeløpet fra Sharif. Jeg håper Sharif vil respektere tingrettens dom og gjøre opp for seg, sier Olsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer