Trumps hotell

Tomt: - Hvem drar dit nå?

Først kom coronapandemien. Så tapte Donald Trump presidentvalget. Nå ligger prestisjehotellet hans, Trump International Hotel, nesten tomt et par steinkast fra Det hvite hus.

IKKE TRAVELT: Det er stille på Trumps hotell i Washington D.C. etter at han tapte valget og forlot Det hvite hus. Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP
IKKE TRAVELT: Det er stille på Trumps hotell i Washington D.C. etter at han tapte valget og forlot Det hvite hus. Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): Trump åpnet det gamle, staselige postkontoret i Washington D.C. som et hotell under presidentvalgkampen i 2016. Hotellet med 263 rom ble et samlingssted for Trump-tilhengere, statsledere, lobbyister diplomater og den daværende presidenten. Den svære lobbyen og restaurantene der var fulle av liv. Nå er situasjonen en ganske annen, ifølge The Guardian, New York Times og CNN.

Det har vært et brutalt år for hele hotellbransjen. Trumps hotell har i tillegg gått på en ekstra smell etter at Trump tapte presidentvalget.

- Kan ikke fatte

- Det pleide å være samlingsstedet for Trump-verdenen, men jeg kan ikke fatte hvem som drar dit nå. Vi har ikke en gang turister i Washington, og jeg kan ikke tenke meg at de fleste vil bo der når de kommer tilbake, sier spaltisten og forfatteren Sally Quinn til The Guardian.

RIVES: Trump Plaza Casino i Atlantic City ble revet etter å ha gått konkurs i 2014. En annen investor kjøpte bygget i 2016. Se sprengingen her. Video: AP Vis mer

Før var hotellet fullt av de karakteristiske røde «Make America Great Again»-capsene til Trumps tilhengere. Men under et besøk nylig, minnet det mer om det forlatte og hjemsøkte hotellet i den klassiske filmen «Ondskapens hotell», skriver avisa.

Hotellet tjente bare 15,1 millioner dollar (om lag 128 millioner kroner) i 2020. Det var en reduksjon på 60 prosent fra 2019. Så kom Trumps valgnederlag og det dødelige angrepet mot Kongressen ikke langt unna.

COMEBACK: USAs tidligere president Donald Trump sier han vurderer å stille som presidentkandidat i 2024. - Det kan være jeg stiller for å slå dem en tredje gang, sier Trump. Foto: NTB / CPAC Vis mer

Trump selv forlot Det hvite hus 20. januar. Siden har han oppholdt seg på Mar-a-Lago i Florida. New York Times besøkte hotellet i D.C. ei uke seinere. Da var lobbyen stort sett tom, og det var flere ansatte enn gjester.

- Med coronaviruset gjorde vi det ikke så ille før omtrent en måned siden. Det ble virkelig stille , sier en hotellansatt til CNN én måned etter at Trump forlot Det hvite hus.

Trump-stjernene

Washington D.C. er en overveldende demokratisk by hvor Joe Biden fikk 92 prosent av stemmene under presidentvalget, mens Trump fikk 5 prosent. Trumps hotell var dermed et av svært få samlingssteder for ham og tilhengerne hans. I løpet av sine fire år i den amerikanske hovedstaden, spiste aldri Trump ute på noen annen restaurant enn den i hans eget hotell.

Som mange andre eldre amerikanere har gjort før ham, har USAs tidligere president Donald Trump flyttet til Florida for å tilbringe sin pensjonisttilværelse i solskinnsstaten. Reportere: Jesper Nordahl Finsveen og Vegard Kvaale. Vis mer

Dagbladet gjestet selv restauranten i januar 2018 og traff både Trumps datter Ivanka og svigersønnen Jared Kushner, samt Trumps første pressetalsmann, Sean Spicer. Alle tre ble omsvermet av ivrige tilhengere som ville ta bilder med dem.

Andre profilerte Trump-medarbeidere som Rudy Giuliani og Kellyanne Conway frekventerte også hotellet. Trumps finansminister Steve Mnuchin bodde på hotellet en periode.

- Spøkelsesby

Ifølge NBC News forsøkte Trump å selge hotellet for 500 millioner dollar (om lag 4,25 milliarder kroner) i 2019. Dette salget skal nå være satt på vent.

- Trump-hotellet har slitt en god stund, og uten ham der, trenger ikke folk å innsmigre seg ved å bo der. Noen av ambassadene hadde sine arrangementer der, og de trenger ikke å gjøre det nå, forklarer redaktør i Washington Life Magazine, Kevin Chaffee, til The Guardian og legger til:

- Baren der var som kantina i Det hvite hus, men de folkene har ikke lenger noen grunn til å møtes og forsøke å finne ut hva som foregår fordi mannen er borte. Så det må være som en spøkelsesby.

FERDIG: Donald Trumps 4 år som president nærmer seg slutten. Her er noen av øyeblikkene som skapte overskrifter. Har du en favoritt? Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Imperiet hardt rammet

Trumps hotell i D.C. er dessuten bare én brikke i ekspresidentens forretningsimperium som sliter tungt, ifølge Fortune.

Ikke bare er han under kriminaletterforskning i New York. Også andre deler av forretningsimperiet som blant annet omfatter hoteller og golfbaner er har fått redusert inntektene dramatisk.

Ifølge den siste finansrapporten Trump leverte inn som president, falt inntektene hans til mellom 273 millioner og 308 millioner dollar i perioden som dekker 2020 og de første 20 dagene av 2021. I den første rapporten han leverte inn, oppga Trump at han tjente mer enn 528,9 millioner dollar på 15,5 måneder, inkludert de første tre månedene som president.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer