Toppkokk døde brått

Antti Lukkari (29), kjøkkensjef på stjernerestauranten Restaurant Frantzén i Stockholm, er død.

STJERNEKOKK: Antti Lukkari var kjøkkensjef på restauranten som har tre Michelin-stjerner. Foto: Restaurant Frantzén
STJERNEKOKK: Antti Lukkari var kjøkkensjef på restauranten som har tre Michelin-stjerner. Foto: Restaurant Frantzén Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøkkensjef på Restaurant Frantzén i Stockholm, Antti Lukkari, er død.

Det skriver Bjørn Frantzen, som eier restauranten, på Instagram.

- Jeg er helt knust over å måtte meddele det tragiske og plutselige tapet av min kjære venn, golfkompis og kollega Antti Lukkari, kjøkkensjef på Restaurant Frantzén, skriver han.

Lukkaris far, Hannu Lukkari, bekrefter også dødsfallet til den finske avisa Ilta-Sanom.

- Vil bli enormt savnet

- Antti døde etter å ha blitt behandlet på sykehus for en sykdom som oppsto mens han hadde ferie. Tankene mine går til Anttis familie og alle som står han nær, fortsetter Frantzen.

Restaurant Frantzen har tre Michelin-stjerner.

- Antti, tusen takk for alt hardt arbeid, for engasjementet ditt, lidenskapen din og all latter i løpet av åra vi har hatt sammen. Du vil bli enormt savnet, «Mr. Finland». Vi sees på golfbanen og på kjøkkenet på den andre siden, bror, fortsetter han.

Lukkaris kjæreste har også lagt ut et innlegg på sin Instagram-konto, der hun skriver at kokken kjempet mot metabolsk acidose, nyresvikt, sepsis (blodforgiftning) og TTP.

- Hjerteskjærende

Den finske avisa Iltalehti skriver at 29-åringen hadde jobbet på restauranten i nesten seks år, og at han ble kjøkkensjef i juni 2022.

Eier av den danske restauraten Noma, Rene Redzepi, kommenterer også dødsfallet på Instagram.

- Hjerteskjærende nyheter. Våre dypeste kondolanser til familien, venner og kollegaer av Antti. Hvil i evig fred, kokk, skriver han.

Hufvudstadsbladet skriver at Lukkari har vunnet flere priser for sitt kokkevirke, blant annet for beste assisterende kokk på Bocuse d'Or, verdens mest prestisjefylte matlagingskonkurranse.

Kokken Hans Valimaki skriver på Instagram at 29-åringen døde på en ferietur til Filippinene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer