Toppsjef åpen om depresjon - vant pris

Veidekke-toppen Lars Erik Lund får Åpenhetsprisen for 2021 for sin beskrivelse av angst og depresjon. Prisen deles ut av Mental Helse.

ÅPEN: «Bedrøvet. Det er det ordet som best beskriver min sinnstilstand gjennom dagen», skrev Veidekke-direktøren på Facebook. Foto: Veidekke
ÅPEN: «Bedrøvet. Det er det ordet som best beskriver min sinnstilstand gjennom dagen», skrev Veidekke-direktøren på Facebook. Foto: Veidekke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Lars Erik Lund representerer en gruppe menn som ofte assosieres med høy kapasitet, overskudd og gode liv. Vi vet at dette er en sannhet med modifikasjoner. Det at han valgte å være åpen og personlig om sine psykiske helseutfordringer var en modig avgjørelse som det står stor respekt av, konstaterer landsleder Jill Arild i Mental Helse i en pressemelding.

«Angst og depresjoner er blant de vanligste årsakene til sykefravær, og det som fører til flest tapte arbeidsår i Norge. Mental Helse sin spørreundersøkelse fra mai 2021 viser at fire av ti arbeidstakere ikke ville ha fortalt arbeidsgiveren sin at de slet psykisk,» står det videre i pressemeldingen.

- Det er med en stor dose stolthet og ikke rent lite ydmykhet at jeg mottar Åpenhetsprisen for 2021, sier Lars Erik Lund, som er konserndirektør for strategi og bærekraft i Veidekke.

24. august la Lund ut et Facebook-innlegg der han beskrev sine egne utfordringer med angst og depressive reaksjoner.

«Bedrøvet. Det er det ordet som best beskriver min sinnstilstand gjennom dagen. Jeg kan ikke huske sist jeg våknet opp uten å føle meg bedrøvet, trist eller på en eller annen måte nedstemt», begynte han innlegget med.

STOLT: Ulrikke Råna deltok under Oslo Maraton sammen med sin far Glenn Råna som er ALS-syk for å bidra til å sette fokus på ALS-sykdommen og mental helse for alvorlig og dødelig syke. Vis mer

Åpenhetsprisen 2021 deles ut i anledningen Verdensdagen for psykisk helse søndag 10. oktober. Prisen består av et kunstverk og en gavesjekk på 10.000 kroner som går til et veldedig formål, valgt ut av vinneren.

Lund har valgt ADHD Norge.

- Jeg ønsker å gi gavesjekken til ADHD Norge, en organisasjon som hjelper med å spre kunnskap om og forståelse for ADHD, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer