Toppsjef ber om milliardkutt i egen lønn

Skandalene har stått i kø for spillselskapet Activision Blizzard. Nå vil toppsjefen ta grep.

MILLIARDKUTT: Activision Blizzard-sjef Bobby Kotick ber om milliardkutt i sin egen lønn. Foto: Andrew H. Walker / Shutterstock / NTB
MILLIARDKUTT: Activision Blizzard-sjef Bobby Kotick ber om milliardkutt i sin egen lønn. Foto: Andrew H. Walker / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Den siste tida har spillgiganten Activision Blizzard stått midt i en voldsom storm, der de anklages for å ha en giftig kultur på arbeidsplassen.

Spillgiganten, som står bak svært populære titler som Call of Duty og World of Warcraft, ble i august saksøkt av det statlige byrået California's Department of Fair Employment and Housing, som skal beskytte arbeidstakere mot urettmessig diskriminering.

Alvorlige anklager

I søksmålet blir selskapet beskyldt for å ha fremmet en usunn arbeidskultur, der menn spøkte om voldtekt, og der kvinner jevnlig ble trakassert og betalt mindre enn sine mannlige kolleger.

En rekke kvinner har fortalt at de regelmessig måtte finne seg i kommentarer om utseendet og at de ble klådd på av mannlige kolleger, i tillegg til at deres overordnede forsøkte å kurtisere dem.

Den mest rystende påstanden som blir framsatt i søksmålet er at en kvinnelig ansatt tok livet av seg etter å ha blitt sextrakassert på en jobbtur.

«Selskapets sjefer og personavdeling visste om trakasseringen og tok ingen rimelige grep for å unngå den urettmessige oppførselen, og slo i stedet tilbake mot kvinner som klaget», heter det i søksmålet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.