Toppsjef druknet

Økonomidirektør for pizzakjeden Domino's Pizza Group, David Baurnfeind, omkom i en drukningsulykke torsdag, opplyser selskapet i en uttalelse.

ULYKKE: Domino's Pizza Groups økonomidirektør, David Bauernfeind (51), døde i en drukningsulykke. Foto: NTB Scanpix
ULYKKE: Domino's Pizza Groups økonomidirektør, David Bauernfeind (51), døde i en drukningsulykke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fredag opplyser pizzakjeden Domino's Pizza Group i en offentlig uttalelse at deres økonomidirektør, David Bauernfeind (51), døde i en ulykke torsdag 26. desember.

Bauernfeind druknet i en ulykke tilknyttet snorkling mens han ferierte med familien, ifølge Reuters som gjengir selskapets uttalelse.

- Vår økonomidirektør, David Bauernfeind, døde i en tragisk ulykke torsdag 26 desember mens han ferierte med familien, heter det i uttalelsen.

51-åringens etterfølger vil kunngjøres om kort tid.

Bauernfeind ble permanent ansatt i stillingen som økonomidirektør i selskapet i oktober 2018, etter å ha vært fungerende økonomidirektør en stund. Tidligere jobbet han i samme stilling i selskapet Connect Group, ifølge Reuters.

SKJULT MELDING: Innringeren sa hun ville bestille pizza da hun ringte nødnummeret. Heldigvis forstod politiet hva hun egentlig mente. Video: CNN Vis mer

Selskapet ut av Norge

Domino's hadde 57 utsalgssteder i Norge, hvorav 47 av dem var Domino's-restauranter og ti var Dolly Dimple's-restauranter, ifølge kvartalsrapporten som ble lagt fram i oktober.

Der gikk det også fram at Domino's Pizza Group ville trekke seg ut av Norge etter en gransking av markedene der kjeden er til stede internasjonalt, som viste skuffende resultater.

- Vi har konkludert med at selv om dette er attraktive markeder, er ikke vi de beste eierne av disse virksomhetene. Styret har derfor bestemt å forlate disse markedene på en ordentlig måte, sa toppsjef i Domino’s i Vest-Europa, David Wild, ifølge E24.

HEMMELIG INGREDIENS: Pizzabakerne på Peloton i Oslo lagde pizzaer med en spesiell ingrediens i bunnen. Slik gikk det da den ble servert til intetanende gjester og tilfeldig forbipasserende. Video: Per Ervland / Klipp: Ingrid Cogorno Hør Klimapodden her: https://play.acast.com/s/dbklimapodden?fbclid=IwAR3bd3tCvuKK3Ri2vFS1JySsHhTSkYM1klbulHJQILMbPwJNx8JH3eMruZs Vis mer

Ville ta over

Wild opplyste også at kjeden jaktet en ny franchisetaker som kan drive restaurantene vide under Domino's-merket, ifølge NTB.

- Vi har startet prosessen med å identifisere nye eiere for hvert av foretakene og har en intensjon om at Domino's-merket skal fortsette i alle de fire landene, skrev Domino’s Pizza Group i en uttalelse.

Gründeren bak Domino's i Norge og Sverige, Birger Bieltvedt, uttalte at han ville kjøpe alle aksjene i det norske selskapet, og satse videre.

- Vi ser dette som en svært spennende mulighet. Domino’s Pizza i Norge har utviklet seg positivt det siste året, og september ser ut til å bli den første måneden selskapet tjener penger. Våre ambisjoner er uforandret – vi vil bli nummer én på pizza i Norge, sa Bieltvedt i en pressemelding.

OPPSKRIFT: Enkel og fristende megastor pizzasnurre som variasjon på helgepizzaen. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Pizzadeig: 25 g gjær, 3 dl lunkent vann, 1 ts salt, ca. 400 g hvetemel Fyll: 500 g småtomater, 200 g port salute eller annen ost, 1 liten krukke basilikum. Vis mer

Skuffet i Norge

Pizzakjeden etablerte de seg i Norge for om lag fem år siden, og hadde som målsetting å bli størst i landet, ifølge Dagens Næringsliv. Til tross for at de opplyser å selge over tre millioner pizzaer globalt, har det ikke gått så godt i Norge, ifølge NTB:

Målt i norske kroner gikk salget i Norge i tredje kvartal tilbake med 0,3 prosent. På grunn av nyåpninger hadde imidlertid Domino's-restaurantene, ekskludert Dolly Dimple's-restaurantene, en vekst på 6,3 prosent. Det sammenliknbare salget for Domino's-restaurantene, også her ekskludert Dolly Dimple’s, endte med et fall i salgsinntektene på 16,5 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer