Sam Altman:

Toppsjef går på dagen

ChatGPT-gründer Sam Altman fratrer med umiddelbar virkning. Skal ikke lenger ha tillit hos styret.

I PRINSIPPET FÅTT SPARKEN: Sam Altman forlater eget selskap etter at styret mistet tillit til ham som leder. Foto: NTB
I PRINSIPPET FÅTT SPARKEN: Sam Altman forlater eget selskap etter at styret mistet tillit til ham som leder. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ChatGPT-gründer Sam Altman går på dagen og erstattes midlertidig av selskapets teknologisjef Mira Murati.

Det melder CNBC.

Bakgrunnen for fratredelsen er at styret ikke lenger har tillit til Altman. I et møte skal styret ha konkludert med at Altman ikke har vært konsekvent ærlig i sin kommunikasjon overfor ledelsen - som «har hindret styret i å utøve sitt ansvar».

- Styret har ikke lenger tillit til hans evne til å fortsette å lede OpenAI, heter det i en pressemelding fredag kveld.

Altman har fram til nå fungert som administrerende direktør i OpenAI, selskapet bak ChatGPT.

Chatroboten ble så smått introdusert for verden for ett år siden. Systemet, som baserer seg på kunstig intelligens (KI), har siden brutt den teknologiske lydmuren og revolusjonert en rekke bransjer.

Har advart

Altman har foreløpig ikke kommentert egen avgang. Han har imidlertid ytret seg kritisk en rekke ganger til «monsteret han selv var med å skape».

Eksperter har advart om at ChatGPT kan bli brukt til å utføre svindel, cyberangrep, spre feilinformasjon og muliggjøre plagiat. Altman har uttalt at de potensielle skrekkscenarioene er langt verre.

- I verste fall er det over og ut for oss alle. (...) Det er umulig å overdrive viktigheten av KI-sikkerhet og justeringer. Jeg skulle gjerne sett at det skjer mye, mye mer på denne fronten, sa han i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer