Milliardær, banktopp og DJ

Toppsjef i trøbbel

Prestisjejobb i global finans på dagtid. DJ med remikset elektronisk musikk om natta. Kombinasjonen er i ferd med å gi David Solomon (61) noen seriøse utfordringer.

FIN FLYT: Goldman Sachs-toppsjef David Solomon i fint driv på nattklubben Schimanski i Brooklyn i New York. Foto: Trevor Hunnicutt, Reuters / NTB
FIN FLYT: Goldman Sachs-toppsjef David Solomon i fint driv på nattklubben Schimanski i Brooklyn i New York. Foto: Trevor Hunnicutt, Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Noen av verdens ledende selskaper, myndigheter og rikeste familier står på kundelistene til den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs.

I mer enn fire år har David Solomon vært både administrerende direktør og styreleder i finanshuset der han startet karrieren i avdelingen for lånefinansierte oppkjøp i 1999.

Nå kan Solomon risikere å komme i trøbbel på grunn av sin noe uvanlige sidejobb.

Uklare linjer

61-åringen er nemlig DJ på nattklubber i New York, Miami og Bahamas. Ifølge Solomon selv er musikken en hobby, og bare det.

Dessuten pløyes alle inntekter fra spillejobbene rett inn i veldedige formål. Dermed skulle alle eventuelle interessekonflikter være feid av banen, mener milliardæren.

Men ifølge flere medier, inkludert The New York Times, er det ikke så enkelt.

Blant annet forteller flere ansatte i Goldman Sachs at de stadig vekk har hjulpet Solomon både med å holde orden på hans spillejobber og med å administrere hans veldedige donasjoner.

Avviser alt

Dermed er det ikke til å unngå at spørsmålet om vanntette skott blir reist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer