Selskapet har levert deler til Mars-roveren:

Toppsjef: - Regjeringen motarbeider oss

Den norske teknologibedriften Inventas føler seg motarbeidet av regjeringen. De er spesielt oppgitt over den økte arbeidsgiveravgiften på lønninger over 750 000.

SKEPTISKE: Kjetil Thorvik Brun i Inventas og stortingsrepresentant for Høyre, Lene Westgaard-Halle, er begge svært kritiske til regjeringens påslag på arbeidsgiveravgiften. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SKEPTISKE: Kjetil Thorvik Brun i Inventas og stortingsrepresentant for Høyre, Lene Westgaard-Halle, er begge svært kritiske til regjeringens påslag på arbeidsgiveravgiften. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Så snart vi hørte dette her, så ble bremsen satt inn, sier Kjetil Thorvik Brun, leder for strategi og forretningsutvikling i Inventas.

Han tar imot Børsen i selskapets lokaler på Tøyen i Oslo. Her er det rad på rad med dataskjermer der de ansatte sitter og utvikler morgendagens teknologiske løsninger. Det er verksted der de kan lage fysiske prototyper av det de jobber med, men også gamingrom og popkornmaskin for arbeidsmiljøets skyld.

- Neeei, men nesten hver dag, smiler Brun, når Børsens misunnelige, utsendte godtemons lurer på om det blir popkorn hver dag.

Sterk vekst

Inventas er en norsk teknologibedrift, som har begynt å opparbeide seg en pen CV.

De har levert sensorer til Mars-roveren, utvikler helseteknologi for prematurfødte barn og hjelpemidler for eldre og jobber med bærekraftsteknologi. For å nevne noe.

De siste åra har de vokst kraftig, og har nå kontorer i sju byer rundt omkring i landet, og rundt 170 ansatte. De vil gjerne at veksten skal fortsette, så de kan ansette flere folk, men de føler ikke de får noe drahjelp av regjeringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.