Toppsjef rundlurt: Sendte nakenbilder

Adom Aron, sjef for kinokjeden AMC Entertainment, ble lurt til å sende nakenbilder til en person han trodde var en kvinne han tidligere hadde hatt et forhold til.

LURT: Administrerende direktør for kinekjeden AMC Entertainment, Adam Aron. Foto: AP Photo / Chris Pizzello / NTB
LURT: Administrerende direktør for kinekjeden AMC Entertainment, Adam Aron. Foto: AP Photo / Chris Pizzello / NTB Vis mer
Publisert

Sjefen for verdens største kinokjede, Adam Aron, står nå midt oppe i det som utvilsomt må være hans livs mest pinlige opplevelse.

Over en periode på flere uker våren 2022 ble han forledet til å tro at han kommuniserte med en kvinne som het «Mia». De utvekslet seksuelt eksplisitte meldinger og bilder, før kvinnen prøvde å presse ham for flere hundretusen dollar, skriver The Guardian.

Sendte seksuelt eksplisitte bilder

Utpressingssaken ble først kjent gjennom en føderal tiltale i fjor, men først torsdag denne uka ble Aron identifisert som den fornærmede i saken av nyhetsnettstedet Semafor.

Kvinnen som sto bak utpressingssaken er allerede dømt. Ifølge domsslutningen fikk hun tak i det private telefonnummeret til «administrerende direktør i et stort selskap» - Aron navngis ikke i dommen - og kontaktet ham som «Mia», en oppdiktet karakter, 16. mars 2022.

Aron skal ha trodd at kvinnen som tok kontakt med ham var en kvinne han tidligere hadde hatt et forhold til.

«Stemmer det at du drev med ballett?» skrev Aron.

«Ja», svarte «Mia».

Allerede dagen etter ba kvinnen Aron om å sende seksuelt eksplisitte bilder til henne. Det gjorde han.

Ble forsøkt utpresset

19. mars samme år, da Aron ba om at hun sendte noen bilder tilbake, fant kvinnen et bilde fra Instagram-sida til en russisk modell. I tida som fulgte utvekslet de seksuelt eksplisitte meldinger, og kinosjefen sendte også flere bilder.

I ukene som fulgte utvidet den nå dømte kvinnen sitt eget rollegalleri. 11. april introduserte hun karakteren «Brian», som skulle være «Mias» ekskjæreste. Han informerte Aron om at han hadde sett «usømmelige greier» på hennes telefon, og at han sannsynligvis ville selge det.

«Brian» truet også med å sende videoene og bildene til styremedlemmene i kinokjeden.

I rettsdokumenter beskrives det også hvordan kvinnen de påfølgende ukene også kontaktet Aron og utga seg for å være journalist i Vanity Fair.

Innen utgangen av april 2022 forsto Aron at han hadde blitt lurt, og tok kontakt med politiet.

- Risikerte forlegenhet

Fram til denne uka har det altså ikke vært kjent hvem som var fornærmede, men i kjølvannet av Semafors sak har Aron kommentert saken på Twitter.

«I fjor ble jeg dessverre offer for omfattende kriminell utpressing av en tredjepart, som jeg ikke kjente, knyttet til falske påstander om mitt privatliv. I stedet for å gi etter for utpressing engasjerte jeg profesjonelle rådgivere og rapporterte saken til politiet», skriver Aron.

«Jeg gjorde det vel vitende om at jeg risikerte å bli stilt i forlegenhet. Men med min tilgang til ressurser - hvis ikke jeg sto opp mot utpressing, hvem kan da gjøre det?»

Aron skriver at han har fått ros av statsadvokaten i New York og det amerikanske justisdepartementet for at rapporterte saken til politiet.

«Dette var en helt personlig sak», skriver Aron, og legger til at han rapporterte saken til AMC Entertainments styre like etter domsavsigelsen i juli 2023.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer