Toppsjef saksøker staten i hyttestrid

Statsforvalteren satte ned foten for Cognite-sjef John Markus Lervik. Nå blir det rettslig oppgjør.

BRÅK: Det har stormet rundt John Markus Lerviks hytteiendom på Lamøya. Nå tar Cognite-sjefen opp kampen i rettssystemet. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
BRÅK: Det har stormet rundt John Markus Lerviks hytteiendom på Lamøya. Nå tar Cognite-sjefen opp kampen i rettssystemet. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

I 2018 kjøpte toppsjef i Cognite og mangemillionær John Markus Lervik (52) ei prakthytte på Lamøya i idylliske Larvik.

52-åringen punget ut 15,5 millioner kroner for å sikre seg fritidsdrømmen. Kort tid etter overtakelsen fikk han seg en kalddusj. Under et tilsyn i 2019 oppdaget Larvik kommune det de mener er en rekke feil og ulovlige byggetiltak på eiendommen.

Lervik har tidligere fortalt at han var ukjent med avvikene da han overtok. Han risikerte likevel å måtte rive hele hytta, og søkte derfor om dispensasjoner. Det endte med avslag hos Statsforvalteren i Agder i mai. Vedtaket var endelig og kunne ikke påklages.

Tatt ut stevning

Nå har Lervik besluttet å saksøke staten. Det bekrefter hans advokat Sam E. Harris i Bahr til Børsen.

- Det er nylig tatt ut stevning mot staten v/KMD (Kommunal- og moderniseringsdepartementet, journ.anm.) for Vestfold tingrett, med påstand om ugyldighet for vedtaket fra Statsforvalteren i Agder, sier Harris og forklarer:

- Påstanden om ugyldighet er begrunnet i at riktig forståelse av tegningene fra byggesaken da hytta ble godkjent i 2005, gir adgang til å bygge hytta med den høyden over havnivå som den ble bygget med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.