Toppsjef sparket - beholder millionlønn

Jacob Schram er ferdig som konsernsjef i Norwegian.

FERDIG: Konsernsjef Jacob Schram i Norwegian beholder millionlønna si ut mars 2022. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FERDIG: Konsernsjef Jacob Schram i Norwegian beholder millionlønna si ut mars 2022. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian-sjef Jacob Schram går på dagen. Finansdirektør Geir Karlsen tar over som toppsjef, skriver Norwegian selv i en børsmelding.

Styret bestemte seg for å kaste Schram på et styremøte søndag. Han begynte i jobben 1. januar 2020.

Han beholder lønna si ut mars, altså de neste ni månedene, som rådgiver for styret, skriver Norwegian. Schram hadde en lønn på sju millioner kroner.

- Han kommer til å motta sin nåværende lønn til da, og deretter en 15 måneders sluttpakke i månedlige utbetalinger, som spesifisert i kontrakten hans fra 20. november 2019, skriver Norwegian.

- Styret har forsøkt å forhandle ned sluttpakken for å speile utfordringene i bransjen, men man har ikke oppnådd enighet, skriver selskapet.

Karlsen tar over

Schram blir erstattet av Geir Karlsen.

- Jeg er glad for å kunne kunngjøre at Geir Karlsen etter tilbud fra styret har akseptert jobben som konsernsjef i Norwegian. Karlsen har ledet den finansielle rekonstruksjonen av Norwegian og har kompetansen, fokuset, tilliten og dedikasjonen som gjør ham til det beste valget som konsernsjef i Norwegian, skriver styreleder Svein Harald Øygard.

Karlsen får en lønn på 4,5 millioner kroner i året, pluss bonuser.

- Jeg setter pris på tilliten jeg har fått av styret, og jeg er glad for å kunne takke ja til å tjene Norwegian i en ny rolle som konsernsjef. Framover vil hovedprioriteringene være å øke profitten på våre lavkostnadsoperasjoner, og tiltrekke oss nye og eksisterende kunder i alle nøkkelmarkeder, skriver Karlsen i børsmeldinga.

Hardt rammet

Norwegian har, som alle andre flyselskaper, vært hardt rammet av coronapandemien. Flere ganger i løpet av det siste halvannet året har Norwegian vært konkurstruet, og de har blant annet bedt om konkursbeskyttelse i flere omganger.

I slutten av mai forlot selskapet konkursbeskyttelsen.

- I dag har vi skrevet historie, ikke bare Norwegian-historie og i luftfarten, men også norgeshistorie, sa Schram på en pressekonferanse i slutten av mai.

- Vi har reddet et flyselskap som har en enorm verdi for Norge, og som binder dette langstrakte landet sammen fra nord til sør, og øst til vest, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer