Toppsjef sparket - beholder millionlønn

Jacob Schram er ferdig som konsernsjef i Norwegian.

FERDIG: Konsernsjef Jacob Schram i Norwegian beholder millionlønna si ut mars 2022. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FERDIG: Konsernsjef Jacob Schram i Norwegian beholder millionlønna si ut mars 2022. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian-sjef Jacob Schram går på dagen. Finansdirektør Geir Karlsen tar over som toppsjef, skriver Norwegian selv i en børsmelding.

Styret bestemte seg for å kaste Schram på et styremøte søndag. Han begynte i jobben 1. januar 2020.

Han beholder lønna si ut mars, altså de neste ni månedene, som rådgiver for styret, skriver Norwegian. Schram hadde en lønn på sju millioner kroner.

- Han kommer til å motta sin nåværende lønn til da, og deretter en 15 måneders sluttpakke i månedlige utbetalinger, som spesifisert i kontrakten hans fra 20. november 2019, skriver Norwegian.

- Styret har forsøkt å forhandle ned sluttpakken for å speile utfordringene i bransjen, men man har ikke oppnådd enighet, skriver selskapet.

Karlsen tar over

Schram blir erstattet av Geir Karlsen.

- Jeg er glad for å kunne kunngjøre at Geir Karlsen etter tilbud fra styret har akseptert jobben som konsernsjef i Norwegian. Karlsen har ledet den finansielle rekonstruksjonen av Norwegian og har kompetansen, fokuset, tilliten og dedikasjonen som gjør ham til det beste valget som konsernsjef i Norwegian, skriver styreleder Svein Harald Øygard.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer