John Markus Lervik:

Toppsjef varsler søksmål i hyttestrid

Statsforvalteren satte foten ned. Nå kan det gå mot et oppgjør i retten.

PROBLEMER: Det stormer rundt John Markus Lerviks hytteiendom i på Lamøya. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
PROBLEMER: Det stormer rundt John Markus Lerviks hytteiendom i på Lamøya. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

I 2018 kjøpte toppsjef i Cognite og mangemillionær John Markus Lervik (52) seg ei prakthytte på Lamøya i idylliske Larvik.

52-åringen punget ut 15,5 millioner kroner for å sikre seg fritidsdrømmen. Kort tid etter overtakelsen fikk han seg imidlertid en svært ubehagelig overraskelse.

Under et tilsyn i 2019 oppdaget Larvik kommune det de mener er en rekke feil og ulovlige byggetiltak på eiendommen.

Fikk avslag

Lervik har tidligere fortalt at han var ukjent med avvikene da han overtok. I verste konsekvens risikerte han likevel å måtte rive hele hytta, og søkte derfor om dispensasjoner. Det endte med avslag hos Statsforvalteren i Agder i mai. Vedtaket var endelig og kunne ikke påklages.

Nå har saken tatt en ny vending, der Lervik varsler om mulig søksmål i byggestriden.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Ifølge varselet, som Børsen har sett, dreier søksmålet seg om gyldigheten av vedtaket fra Statsforvalteren i Agder.

Lerviks advokat har tidligere bedt om en omgjøring av Statsforvalterens vedtak knyttet til retting av høyde og grunnflate på hytta. Det ble ikke tatt til følge av forvalteren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer