Toppsjefen ble ufør: - Bankerott

En lyskestrekk ble starten på et mareritt for Kjell Petter Stensaker (63). Nå kjemper han mot staten for det han mener er riktig erstatning etter en mislykket operasjon.

FLYTTET UT AV LANDET: Kjell Petter Stensaker har flyttet til Thailand og møtte i retten via videolink. Foto: Privat
FLYTTET UT AV LANDET: Kjell Petter Stensaker har flyttet til Thailand og møtte i retten via videolink. Foto: Privat Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): 10. juli 2011 startet det som skulle bli et over ti år langt mareritt for den daværende avdelingslederen i Rolls-Royce Marine. Etter en løpetur i Kenya pådro han seg en lyskestrekk.

Tilbake i Norge vurderte legevakt at det ikke var nødvendig med operasjon. Så begynte han å få smerter. Det viste seg at han hadde fått en muskelbrist med arrdannelse og han ble operert ved Haraldsplass Diakonale sykehus i Bergen 20. februar 2013.

Her oppsto det en infeksjon i operasjonssåret. Han ble etter hvert 100 prosent sykmeldt og 9. februar 2016 ble han oppsagt fra jobben. Dette førte ham inn i en dyp depresjon.

- Det var en katastrofe. Jeg nådde drømmejobben og hadde gullstøvler på. Så, over natta, er du i Nav-systemet og uten jobb. Det er en utrolig fallhøyde, sier Stensaker til Dagbladet.

Dette er en sak fra Dagbladets lokalkontor i Bergen. Les alle sakene her.

- En stor belastning

Norsk pasientskadeerstatning (NPE) tilkjente ham en erstatning på nesten 4,5 millioner kroner. Stensaker mener at summen ikke dekker det han hadde hatt som framtidig inntekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer