Carlos Tavares:

Toppsjefens gigalønn sjokkerer

Stellantis-sjefen var bekymret for at biler skulle bli for dyre. Selv har han en lønn som nå vekker harme i Frankrike.

STINN: Carlos Taveres er sjef for bilprodusenten Stellantis. Det tjener han fett på. Foto: Regis Duvignau / Reuters / NTB
STINN: Carlos Taveres er sjef for bilprodusenten Stellantis. Det tjener han fett på. Foto: Regis Duvignau / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Akkurat nå foregår det en intens valgkamp mellom ytre høyre-kandidat Marine Le Pen og sittende president Emmanuel Macron i Frankrike. Blant de heteste diskusjonene er bekymringer over økte levekostnader.

Samtidig har lønnen til Stellantis-sjef Carlos Taveres vakt oppsikt. Selskapet produserer biler av merkene Jeep, Ram, Opel og Maserati.

Minoritetseier i Stellantis, Phitrust, gikk onsdag ut med sitt estimat av sjefens reelle lønn.

Bekymret for kjøpekraft

De mener han til sammen mottok 66 millioner euro i ytelser i 2021, tilsvarende svimlende 627 millioner kroner. Det inkluderer lønn på 19 millioner euro, en aksjeportefølje på 32 millioner euro og kompensasjon på 25 millioner euro.

En talsperson for selskapet hevder imidlertid at dette er løgn, og at det er 19 millioner euro som er riktig beløp.

- Det øvrige er hypotetiske elementer på lang sikt, fram til 2028, sier vedkommende til Reuters.

I mars uttalte Taveres under Stellantis pressekonferanse på Zoom at han var bekymret over økte priser på bil. I desember i fjor var prisen på nybil i snitt på 47 000 dollar, en økning på 2000 dollar fra oktober.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer