Lord Alan Sugar:

Tordentale mot hjemmekontorister

Den britiske forretningsmagnaten mener det er på høy tid å komme tilbake på kontoret.

INGEN HJEMMEKONTOR-FAN: Milliardær Alan Sugar ser helst at folk peller seg tilbake på kontoret. Foto: Artur Widak / Shutterstock / NTB
INGEN HJEMMEKONTOR-FAN: Milliardær Alan Sugar ser helst at folk peller seg tilbake på kontoret. Foto: Artur Widak / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Etter over to år med pandemi har de fleste kommet tilbake på kontoret.

For noen er det en lettelse å være tilbake blant kolleger, mens andre har vært vanskeligere å lokke tilbake fra hjemmets fire vegger. Andre foretrekker å ha mulighet til å jobbe hjemme deler av uka.

Flere bedrifter har imidlertid gitt de ansatte klar beskjed om å innfinne seg på kontoret. Tesla var blant dem som truet med sparken. Andre har lagt til rette for de ansattes ønske om mer fleksibilitet, og flere eksperter mener arbeidsmarkedet er i endring.

- Late idioter

En som ikke er spesielt begeistret for hjemmekontor er milliardær Lord Alan Sugar (75). Forretningsmannen startet teknologiselskapet Amstrad på slutten av 60-tallet, og har vært programleder for den britiske versjonen av «The Apprentice», som tidligere president Donald Trump ledet i USA.

Sugar har repostet et innlegg fra den britiske Daily Mail-journalisten Andrew Pierce.

«Regjeringen skal selge unna kontorer verdt 1,5 milliarder i Whitehall, som er etterlatt tomme fordi folk jobber hjemmefra. Hvorfor krever ikke regjeringa at det kommer tilbake til pultene sine?», skriver han på Twitter.

DE SER DEG: Det deles mange videoklipp av folk på hjemmekontor hvor videokonferansen har tatt en uheldig vending. Her er noen tips for å unngå slike tabber. Video: Per Ervland Vis mer

Han får altså medhold fra den britiske lorden, som tilsynelatende ikke har spesielt tro på produktivitet på hjemmekontor.

«Late idioter som ser på golf og tennis hjemme når de skulle jobbet. Vi, skattebetalerne, betaler for det. Få dem tilbake på kontoret eller spark dem», skriver han.

Glad i kontroverser

Han får ikke spesielt mye støtte fra de som har valgt å kommentere innlegget. Flere mener at milliardæren er sinna fordi han ikke får leieinntekter på eiendommene sine.

«Mannen som ga oss hjemmedatamaskiner kritiserer det å jobbe hjemmefra. Dette landet blir bare mer og mer forvirrende», skriver en bruker sarkastisk, og sikter til at Lord Sugars selskap i 1984 lanserte hjemmedatamaskinen Amstrad CPC.

Det er imidlertid ikke ulikt lorden å slenge med leppa. Han fikk blant annet mye tyn tidligere i år for sine kommentarer om kvinnefotballen.

- Jeg ser på kvinnefotballen og merker meg at ALLE kommentatorene er kvinner. Jeg noterer meg også at når herrefotball er på, så er det en symbolsk kvinnelig kommentator for å redde baken til kringkastingsselskapet. Burde jeg klage på at det burde være en mannlig kommentator i kvinnefotballen? skrev han.

Som tidligere eier av storklubben Tottenham Hotspurs skal han heller ikke ha vært spesielt populært blant fansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer