Stoltenberg-saken

Tordner: - En farse

Frp-lederen er ikke nådig i sin vurdering av Støres håndtering av Stoltenberg-saken. Hun krever nå at all kommunikasjon legges på bordet, og mener det begynner å lukte kameraderi.

VIL HA KORTENE PÅ BORDE: - Dette ser ille ut, sier Listhaug om Stoltenberg-saken og Støres håndtering av den. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VIL HA KORTENE PÅ BORDE: - Dette ser ille ut, sier Listhaug om Stoltenberg-saken og Støres håndtering av den. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Publisert

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) står fast ved at han ikke har diskutert jobben som sentralbanksjef med Jens Stoltenberg.

Men temaet ble nevnt allerede i oktober, kunne mediene i går fortelle.

Støre avviser at han har talt usant, men Frp-leder Sylvi Listhaug er ikke imponert.

- Dette begynner å se ille ut, som et kameraderi. Vi vet det har vært ganske vanlig i Arbeiderpartiet tidligere å fordele verv og posisjoner til sine kamerater, sier Listhaug til Dagbladet.

- Snakket Støre usant da han først beskrev kontakten med Stoltenberg om stillingen som sentralbanksjef?

- Da han svarte på det spørsmålet svarte han motsatt av det han har gjort tidligere. Man kan - for å strekke ut ei hånd - si at han utelot å komme med informasjon, eventuelt har han feilinformert. Det vekker ikke akkurat tillit. Da er spørsmålet hos oss alle; er det mer her som ikke har kommet fram? Nå ønsker vi at alle kort legges på bordet, sier Listhaug videre.

Hun oppsummerer statsministerens håndtering slik:

- Det er lite tillitvekkende når Støre først sier at det ikke har vært noe kontakt, og så plutselig endrer man forklaring og sier «jo, vi hadde en gåtur». Så har det også kommet fram at det var en middag hos Knut Brundtland der Støre også var til stede, der ny sentralbanksjef var et tema.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer