Tordner: - Lærte de ingenting?

Omdømmeekspert er overrasket over at Hurtigruten har havnet i coronatrøbbel - og viser til sykdomskrisen for 13 år siden.

CORONAUTBRUDD: MS «Roald Amundsen» ligger ved kai i Tromsø. Så langt har 42 personer, besetning og passasjerer, fått påvist covid-19 etter å ha vært om bord i skipet.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
CORONAUTBRUDD: MS «Roald Amundsen» ligger ved kai i Tromsø. Så langt har 42 personer, besetning og passasjerer, fått påvist covid-19 etter å ha vært om bord i skipet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Hurtigruten står for øyeblikket midt oppe i en alvorlig krise etter utbrudd av coronavirus på MS «Roald Amundsen».

Innrømmer svikt

36 besetningsmedlemmer og seks passasjerer har fått påvist covid-19, hvorav fire besetningsmedlemmer og en passasjer er innlagt på sykehus.

Hurtigruten selv sier at en foreløpig evaluering viser «svikt i flere av våre interne prosedyrer». Blant annet har konsernsjef Daniel Skjeldam innrømmet at de ikke har fulgt karantenereglene.

Selskapet har også fått massiv kritikk, blant annet av helseminister Bent Høie.

Kritikken knytter seg særlig til at interne e-poster viser at kommuneoverlegen i Hadsel kommune hadde sporet mulig smitte til skipet allerede onsdag i forrige uke. Kommuneoverlegen tok da kontakt med Hurtigruten for å avklare hvordan man skulle informere om smitten, noe selskapet sa nei til.

Omdømmeekspert, BI-professor Peggy Brønn, svarer kort og konsist når Børsen spør henne hvordan hun mener selskapet har håndtert situasjonen.

- Dårlig!

Magesjau

Brønn sier hun er overrasket over situasjonen Hurtigruten nå har kommet opp i, og viser til en 13 år gammel krise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.