Tordner: - Respektløst!

En rekke profilerte aktører i norsk serveringsbransje tar et kollektivt oppgjør med myndighetene.

KREVER GREP: Torill Renaa krever kraftfulle krisepakker på vegne av hele bransjen. Her avbildet sammen med ektemann og kollega, den prisbelønnede kokken Sven Erik Renaa. Foto: Ole Martin Wold / NTB
KREVER GREP: Torill Renaa krever kraftfulle krisepakker på vegne av hele bransjen. Her avbildet sammen med ektemann og kollega, den prisbelønnede kokken Sven Erik Renaa. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert

- Atter en gang stenger de oss ned, uten en klar løsning på plass først. Det er en voldsom belastning for alle som blir berørt, sier Torill Renaa til Børsen.

Den siste uka har mørklagte restauranter og barer satt sitt preg på bybildet over hele landet. Det ene serveringsstedet etter det andre har stengt dørene, og mange går nå en usikker framtid i møte. Bakteppet er at regjeringen igjen strammet kraftig inn på de nasjonale tiltakene mandag.

Dette rammer særlig restaurant- og utelivsbransjen knallhardt - nok en gang.

- Vi stenger dørene til våre fire restauranter lørdag, og dermed blir 35 ansatte permittert, sier James Ian Maxwell Stuart, kjøkkensjef og daglig leder ved anerkjente spisesteder som Cru, Ludo og Coucou, til Børsen.

- Vi har prøvd å holde folk i jobb, men fra tirsdag til onsdag - da skjenkestoppen ble innført - mistet vi 90 prosent av omsetninga, fortsetter han.

Gikk i svart

Stuart og Renaa er blant flere som mener at bristepunktet er nådd. Det er derfor varslet at flere hundre ansatte innenfor norsk serveringsbransje skal samles til demonstrasjon utenfor Stortinget lørdag formiddag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer