Coronalettelser:

Tordner: - Skuffet

Nasjonal skjenkestopp oppheves, men én-meterskravet forblir. Nå reagerer utelivet og SMB Norge kraftig.

IKKE FULL GJENÅPNING: Den nasjonale skjenkestansen oppheves, men fortsatt vil blant annet utelivsnæringen måtte forholde seg til visse smitteverntiltak. Avbildet er et yrende folkeliv i Torggata i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
IKKE FULL GJENÅPNING: Den nasjonale skjenkestansen oppheves, men fortsatt vil blant annet utelivsnæringen måtte forholde seg til visse smitteverntiltak. Avbildet er et yrende folkeliv i Torggata i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er naturligvis en stor lettelse at skjenkestansen oppheves. Nå slipper vi å jage folk hjem klokka 23.00, men meteren må bort. Det er ikke mulig å drive som normalt hvis ikke, sier administrerende direktør i utelivskonsernet Noho, Karl-Henning Svendsen, til Børsen.

Tirsdag kveld varsler regjeringen at en lang rekke coronatiltak skrotes. For serveringsbransjen betyr det full åpning av tappekranene, etter én hvit måned og to uker med skjenkebegrensninger.

Kveldens lettelser mottas som en stor gladnyhet for utelivsbransjen - men ikke uten bismak.

- Skuffende

Regjeringen opprettholder altså bruk av munnbind og én meters avstand - med enkelte unntak for universitet og deler av kultursektoren.

- Vi er ikke oppe og går som normalt før meteren forsvinner. Det er skuffende at den fortsatt opprettholdes, og igjen føles det som om vi må ta smellen, fortsetter Svendsen.

Tiltak for serveringssteder:

  • Krav om skjenkestopp kl. 23.00 og bordservering oppheves.
  • Serveringsstedet skal sørge for at alle kan holde 1 meter avstand til andre enn husstandsmedlemmer og tilsvarende nære.
  • Serveringssteder skal ikke gjennomføre aktiviteter som naturlig innebærer mindre avstand mellom gjestene enn 1 meter, for eksempel dansing.
  • Krav om registrering av gjester avvikles.
  • De nye tiltakene trer i kraft fra 23.00 tirsdag.

- Rent umiddelbart synes jeg det er litt vanskelig å forstå hvordan de nye reglene skal praktiseres. Det er ikke så enkelt å drive smittevernforsvarlig uten bordservering, og at man samtidig skal opprettholde meteren. Så nå må vi se på hvordan dette blir. Øyeblikkelig er dette en god start, og et steg i riktig retning, men vi ønsker altså større lettelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer