Huk

Tordner: - Utrolig pussig

Kremeiendom på Oslos beste vestkant står tom og forfaller. Det får Oslo Høyre til å se rødt.

SEIG PROSESS: Hukodden Strandrestaurant - som eies av Oslo kommune - har stått ubrukt i flere år. Forfallet er betydelig, og nå reagerer flere på at eiendommen står ubrukt. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
SEIG PROSESS: Hukodden Strandrestaurant - som eies av Oslo kommune - har stått ubrukt i flere år. Forfallet er betydelig, og nå reagerer flere på at eiendommen står ubrukt. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Det er en skam at kanskje Oslos fineste restaurantbeliggenhet har blitt offer for manglende kommunale prioriteringer. Så vanskelig kan det virkelig ikke være, tordner Nicolai Øyen Langfeldt, nestleder i Høyres bystyregruppe og nestleder av Samferdsels- og miljøutvalget.

Søndag omtalte Børsen det betydelige forfallet på Hukodden Strandrestaurant i Bygdøy-skjærgården. Sjøperla - som i sin tid ble omtalt som en «kjendismagnet med høy St. Tropez-faktor» - har stått tom i snart tre år og har behov for omfattende rehabilitering.

Foreløpig vet ingen når bygget kan åpnes for publikum igjen.

- Må være mulig

Langfeldt mener det er hårreisende at byrådet ennå ikke har klart å hoste opp en forpliktende plan for hva de vil med strandperlen.

Han trekker fram Ingierstrand Bad Restaurant som sto tom og forfalt i mange år. Så kom det forrige byrådet - med Høyre i spissen - på banen og rehabiliterte bygningen. I dag driftes spisestedet av en privat aktør og er populært for blant annet bryllup og andre arrangementer.

Det andre eksempelet Ekebergrestauranten - som ble solgt til Christian Ringnes og Eiendomsspar AS for 15 millioner i 2001. Bygget var falleferdig, men ble i løpet av noen år fullstendig rustet opp og på ny åpnet for publikum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.