Huk

Tordner: - Utrolig pussig

Kremeiendom på Oslos beste vestkant står tom og forfaller. Det får Oslo Høyre til å se rødt.

SEIG PROSESS: Hukodden Strandrestaurant - som eies av Oslo kommune - har stått ubrukt i flere år. Forfallet er betydelig, og nå reagerer flere på at eiendommen står ubrukt. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
SEIG PROSESS: Hukodden Strandrestaurant - som eies av Oslo kommune - har stått ubrukt i flere år. Forfallet er betydelig, og nå reagerer flere på at eiendommen står ubrukt. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Det er en skam at kanskje Oslos fineste restaurantbeliggenhet har blitt offer for manglende kommunale prioriteringer. Så vanskelig kan det virkelig ikke være, tordner Nicolai Øyen Langfeldt, nestleder i Høyres bystyregruppe og nestleder av Samferdsels- og miljøutvalget.

Søndag omtalte Børsen det betydelige forfallet på Hukodden Strandrestaurant i Bygdøy-skjærgården. Sjøperla - som i sin tid ble omtalt som en «kjendismagnet med høy St. Tropez-faktor» - har stått tom i snart tre år og har behov for omfattende rehabilitering.

Foreløpig vet ingen når bygget kan åpnes for publikum igjen.

- Må være mulig

Langfeldt mener det er hårreisende at byrådet ennå ikke har klart å hoste opp en forpliktende plan for hva de vil med strandperlen.

Han trekker fram Ingierstrand Bad Restaurant som sto tom og forfalt i mange år. Så kom det forrige byrådet - med Høyre i spissen - på banen og rehabiliterte bygningen. I dag driftes spisestedet av en privat aktør og er populært for blant annet bryllup og andre arrangementer.

Det andre eksempelet Ekebergrestauranten - som ble solgt til Christian Ringnes og Eiendomsspar AS for 15 millioner i 2001. Bygget var falleferdig, men ble i løpet av noen år fullstendig rustet opp og på ny åpnet for publikum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer