Klarna:

Tordner etter masseoppsigelser: - Skremmende

Mandag kom beskjeden om at Klarna kutter 700 årsverk. Det faller ikke i god jord blant betalingstjenestens ansatte.

REAGERER: De ansatte i betalingstjenesten Klarna går en ukjent framtid i møte. Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock/NTB
REAGERER: De ansatte i betalingstjenesten Klarna går en ukjent framtid i møte. Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Mandag gikk toppledelsen i betalingstjenesten Klarna ut og sa at de vil kutte staben sin med 10 prosent, som tilsvarer 700 årsverk.

Bakgrunnen for masseoppsigelsene er at det den siste tida har vært et kjølig marked for raskt voksende teknologiselskaper. I første kvartal i år ble Klarnas underskudd før skatt på rundt 2,5 milliarder svenske kroner, en økning på nesten 220 prosent sammenlikna med fjoråret, ifølge Dagens Nyheter.

- Angstfylt

Det var på et stormøte mandag at selskapets gründer og toppsjef Sebastian Siemiatowski ga den dystre beskjeden til sine ansatte. Ifølge Businessinsider var det via en forhåndsinnspilt video at Siemiatowski kom med nyheten.

Sen Kanner, klubbleder i Unionen, fagforbundet der 700 av Klarnas ansatte er medlemmer, forteller til Dagens Nyheter at stormøtet var opprørende for de ansatte.

- Alle ble veldig urolige, og ga oss feedback om at det var skremmende og angstfylt. Beskjeden var at de skulle få vite om de får sparken eller ikke innen tre dager, sier hun til avisa.

Hun forventet ikke at selskapet ville gå til det skrittet å si opp så mange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer