Nå innføres lakseskatten:

Tordner mot egen regjering: - Feil

I dag trer den mye omdiskuterte grunnrenteskatten i kraft. Både Sjømat Norge og Arbeiderpartiets fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik, ber regjeringen innstendig om å utsette.

BER OM UTSETTELSE: Tore O. Sandvik (t.v.) vil utsette innføring av lakseskatten. Her med Jonas Gahr Støre. Foto: Ned Alley / NTB
BER OM UTSETTELSE: Tore O. Sandvik (t.v.) vil utsette innføring av lakseskatten. Her med Jonas Gahr Støre. Foto: Ned Alley / NTB Vis mer
Publisert

- Grunnrente på havbruk er riktig, men den skisserte modellen er feil og gir utilsiktede virkninger, sier Arbeiderpartiets fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik, til Dagbladet.

I dag trer den mye omdiskuterte grunnrenteskatten, gjerne omtalt som lakseskatten, i kraft.

Dette skjer til tross for at utformingen av skatten skal gjennom en lengre prosess med en høringsfrist 4. januar, før forslaget deretter skal sendes til Stortinget mot våren.

Sjømatnæringen har gjentatte ganger advart mot både dagens forslag til utforming og det å innføre en skatt før det er enighet om utformingen.

Nå ber både Sandvik og Sjømat Norge - nok en gang - regjeringen om å avvente situasjonen.

Foreslår alternativ

- Det norske samfunnet har bidratt til lakseeventyret med velferd, veier, skoler og forskning. Derfor er det viktig og riktig at de også betaler skatt på de ekstraordinære inntektene de har hatt de siste åra, sier Sandvik, før han kommer med et klart men:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer