Tordner mot lakserikinger: - Slutt å syt!

Stortingspolitiker Geir Jørgensen retter kraftig skyts mot oppdrettsbaroner og kystordførere.

HAMRER LØS: Geir Jørgensen mener tida er overmoden for nye skatteregler rettet mot laksenæringa. Nå ber han kritikerne ta seg en fiskebolle. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
HAMRER LØS: Geir Jørgensen mener tida er overmoden for nye skatteregler rettet mot laksenæringa. Nå ber han kritikerne ta seg en fiskebolle. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

- Nå har det vært full fest i toppetasjen i altfor lang tid. Formuene har økt med milliard etter milliard. Nå må sutregjengen ta seg sammen, tordner stortingspolitiker Geir Jørgensen.

Rødt-politikeren tar nå et kraftig oppgjør med rikmannsopprøret i kjølvannet av regjeringens skattebombe mot den norske havbruksnæringen. Laksegigantene Mowi, Salmar og Lerøy Seafood har alle tatt straksgrep og hevet kjøp av vekst som følge av skatte-«trusselen».

Laksebaroner og kystordførere har hudflettet forslaget. En samlet næring frykter også for tapte arbeidsplasser og brems i nye investeringer.

Jørgensen fnyser av reaksjonene.

- Dette minner mer om en koordinert kampanje. Ordførere som springer de rikestes ærender. Mange lokalsamfunn har i dag store problemer med å få velferdstjenesten til å gå opp. Nå er det på tide at de folkevalgte kommer seg på jobb og retter fokus mot samfunnet de er satt til å tjene - ikke et knippe rikinger.

- Superprofitt

Jørgensen - som bor i Hadsel i Vesterålen og selv har jobbet som fisker - mener kritikerne må ta seg en (fiske)bolle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer