LO-bomba:

Tordner mot LO-forslag: - Gud forby

I forkant av valget i 2021 gikk flere milliardærer ut og advarte mot SV i regjering. Nå reagerer rikingen Jan Petter Sissener på LOs krav om nettopp det.

TYDELIG BESKJED: Investor og milliardær Jan Petter Sissener er ikke positiv til å få SV inn i regjering. Foto: Erlend Aas / NTB
TYDELIG BESKJED: Investor og milliardær Jan Petter Sissener er ikke positiv til å få SV inn i regjering. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert

Mandag kom LO-leder Peggy Hessen Følsvik med et uvanlig krav: Dagens regjering må utvides med SV til flertallsregjering.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) var informert om Følsviks krav på forhånd. Umiddelbart etterpå sa Støre at han ikke ville utelukke nye samtaler med SV. Derimot hadde ikke Sp-leder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum fått vite om utspillet i forkant.

Han ga også klar beskjed om at det er uaktuelt for Sp å ta SV inn i det gode selskap.

- Forstår ikke hva LO vil oppnå

En annen som heller ikke vil at SV skal få mer makt, er investor Jan Petter Sissener.

I en mail til Børsen skriver han at han ikke forstår hva LO vil oppnå med et slikt utspill.

- Nei Gud forby. Et mer næringsfiendtlig parti eksisterer vel ikke, bortsett fra kommunistene i Rødt, skriver han, og fortsetter:

- Vi husker jo fortsatt Audun Lysbakkens utspill om å stenge Oslo Børs. Jeg forstår ikke hva LO vil oppnå. Den eneste måten å gjøre historiens dårligste regjering enda dårligere på, er å slippe inn SV.

Advarte mot formuesskatt

I forkant av valget i september 2021 var Sissener blant flere rikinger som gikk ut og advarte mot å innføre formuesskatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer