Tordner mot lokale karantener: - Sånn kan vi ikke ha det

Norsk Industri-sjef Stein Lier-Hansen vil ha slutt på at lokale karanteneregler hindrer bedrifter å få inn eksperter.

VIL HA SLUTT PÅ LOKALE REGLER: Administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri på pressekonferansen tirsdag. Han vil ha slutt på at lokale karanteneregler hindrer bedrifter å få inn eksperter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VIL HA SLUTT PÅ LOKALE REGLER: Administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri på pressekonferansen tirsdag. Han vil ha slutt på at lokale karanteneregler hindrer bedrifter å få inn eksperter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert

NHO-foreningen Norsk Industri presenterte tirsdag ettermiddag en ny situasjonsrapport om hvordan koronakrisen påvirker norske bedrifter. Norsk Industri ber blant annet om mer akutte tiltak for å bedre likviditeten.

Administrerende direktør Stein Lier-Hansen kom også med et tydelig budskap til kommuner som har innført lokale regler som gjør at folk som kommer fra andre deler av landet, må i 14 dagers karantene.

- Nå opplever vi at kommuner tar seg til rette, hevder Lier-Hansen.

Han ønsket ikke å gå inn på debatten om disse reglene er lovlige eller ikke, men ba om at slikt skal besluttes sentralt.

- Avstengt fra å gjøre arbeid

- Man legger helt unødige hindringer for arbeidsfolk som er avhengige av å krysse en kommunegrense for å ivareta sitt arbeid og redde sin bedrift. De er nå avstengt fra å gjøre arbeid i én av de viktige bedriftene fordi den ligger i et annet fylke enn der kompetansegruppa har sitt tilholdssted, sier direktøren.

- Sånn kan vi ikke ha det, slår han fast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer