Tordner mot milliardærens helikopter

Naboer fått nok av støy. Superrikingen framholder at han forsøker å vise hensyn når han tar luftveien til hytta.

ØNSKER FORBUD: Hytteeier Ellen Torsvik forklarer at hun snakker på vegne av flere naboer når hun uttrykker sin frustrasjon over helikopterbruken til milliardær Bjørn Risa. Foto: Privat
ØNSKER FORBUD: Hytteeier Ellen Torsvik forklarer at hun snakker på vegne av flere naboer når hun uttrykker sin frustrasjon over helikopterbruken til milliardær Bjørn Risa. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Det skal være fredelig og rolig når du kommer til hytta. I stedet blir man plaget av et forferdelig støy, sier Ellen Torsvik til Børsen.

På halvøya Tånes mellom gamle Søgne og Mandal kommune har idyllen slått kraftige sprekker for enkelte hytteeiere.

Ifølge Fædrelandsvennen, som først omtalte saken, skyldes frustrasjonen det private helikopteret til milliardær og entreprenør Bjørn Risa fra Jæren i Rogaland.

- Tøys

Ovennevnte Torsvik har hytte i samme område som Risa. Nå har hun sett seg lut lei av helikopterflyginger hun mener er både farlig og til sjenanse.

  • Til Fædrelandsvennen sier Rise at han forsøker å ta hensyn når han flyr til og fra hytta, og at helikopteret opererer under gjeldende lover og regler. Les svaret hans nederst i artikkelen.

- Vi har opplevd at helikopteret flyr skremmende lavt og for nærme flere av de om lag 150 hyttene i området her. Jeg registrerer at Risa skylder på vind og vær som årsaken til at han må fly over hyttene, men det tror jeg er tøys. Etter min mening trenger han ikke fly med helikopter i det hele tatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.