Tordner mot skolenekt: - Dypt tragisk

Prosessen med å starte gjenåpningen av samfunnet er alt annet enn smertefri.

SKREMT: Mange foreldre er bekymret for å sende barna sine tilbake til skolen og barnehage, men får beskjed om å legge frykten på hylla. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
SKREMT: Mange foreldre er bekymret for å sende barna sine tilbake til skolen og barnehage, men får beskjed om å legge frykten på hylla. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For samfunnet er kostnadene av nedstengningen av skoler og barnehager enorme, målt i kroner og øre. Barnas læringstap kombinert med foreldrenes produksjonstap er beregnet til å koste samfunnet om lag 1,7 milliarder kroner per skoledag, ifølge en fersk rapport fra SSB.

Likevel er prosessen med å sakte, men sikkert åpne skolene igjen tilsynelatende alt annet enn smertefri.

- Nå må foreldre lytte til fakta. Barna deres er ikke i fare. Skolene har ikke vært stengt for å beskytte barna, men for å begrense smitte, sier arbeidslivsekspert Elin Ørjasæter til Børsen.

Hun er dosent ved Institutt for ledelse og organisasjon ved Høyskolen Kristiania, har skrevet en rekke bøker om arbeidsliv og ledelse. og kommer med et krystallklart budskap.

Like klart er det at det er stor bekymring blant mange småbarnsforeldre i forkant av at Norge skal gjenåpne barnehager og deler av skolesystemet i løpet av de neste to ukene.

For mens næringslivsledere og mange hjemmekontorister ser fram til at barna igjen kan gå på skole og at arbeidshverdagen blir mer normal, er samtidig mange foreldre bekymret for at det er for tidlig å slippe opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer