Tordner mot Storbritannia: - Dritt lei

Britene føler seg ydmyket, mener norsk ekspert.

«Uforsvarlig»: Britenes «uforsvarlige og urealistiske» innstilling er grunnen til at det ikke er noen fremdrift i samtalene med EU, tordner Frankrikes utenriksminister. Statsminister Boris Johnson får mye av skylda. Foto: Brian Lawless / AFP / NTB Scanpix
«Uforsvarlig»: Britenes «uforsvarlige og urealistiske» innstilling er grunnen til at det ikke er noen fremdrift i samtalene med EU, tordner Frankrikes utenriksminister. Statsminister Boris Johnson får mye av skylda. Foto: Brian Lawless / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mens Storbritannia har vært travelt opptatt med kampen mot coronaviruset de siste månedene, har et annet mareritt fortsatt å lure i skyggene.

For til tross for at coronakrisen har krevd det meste av plass, tikker klokka fortsatt ned for britenes endelige farvel til EU. Allerede om fire måneder skal britene ta et endelig farvel til EU, men før den tid er det fortsatt mye som må komme på plass.

- Det har vært et politisk kaos de siste åra, og det har vist seg vanskelig å se en ende på brexitprosessen. Det er en viktig del av grunnen til at både befolkningen og politikerne er dritt lei, mener Storbritannia-ekspert og førstelektor ved Universitet i Agder, Erik Mustad.

- Uforsvarlig og urealistisk

Fortsatt står forhandlingene om det framtidige forholdet mellom unionen og øyriket i stampe, og kritikken blir krassere for hver dag.

- Det er ingen framdrift i forhandlingene på grunn av Storbritannias uforsvarlige og - ærlig talt - urealistiske holdning, tordnet Frankrikes utenriksminister Yves Le Drian i en tale til landets ambassadører i Europa mandag, ifølge NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.