Tordner mot Stordalen: - Spill for galleriet

Hotellkongen anklages for å være dobbeltmoralsk.

I MANESJEN: Petter Stordalen - slik man er vant til å se ham. Nå får hotellkongen refs for måten han som leder har håndtert coronasituasjonen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
I MANESJEN: Petter Stordalen - slik man er vant til å se ham. Nå får hotellkongen refs for måten han som leder har håndtert coronasituasjonen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes det er fascinerende at han stiller opp på tv med sin store bekymring nå, sier Merethe Solberg, leder for Fellesforbundets avdeling 10, som organiserer hotell- og restaurantnæringa i Oslo og Akershus.

Onsdagen gikk Petter Stordalen (57) ut på Dagsrevyen og ba regjeringen komme på banen med redningspakker til bransjen.

Hans hotellimperium Nordic Choice rammes tungt av coronakrisen, der foreløpig 7500 ansatte er permittert. Stordalen utelukker heller ikke ytterligere permitteringer.

I tillegg melder Dagens Næringsliv at Stordalens hoteller taper 250 millioner kroner i måneden, og har ti milliarder kroner i gjeld.

- Provoserende

Merethe Solberg er ikke er særlig overbevist av hotelleierens tv-appell.

- Når vi inviterer ham på samlinger med våre tillitsvalgte i det daglige, har han altfor dårlig tid. Å se at han bryr seg så mye nå, når han ikke kan møte sine egne tillitsvalgte på gulvet, blir bare provoserende for meg. Det blir et spill for galleriet. Det kjenner jeg at jeg blir provosert av.

- Men viser ikke dette at Stordalen tar grep? En eventuell krisepakke vil jo komme deres medlemmer til gode?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer