Tordner mot verdenseliten. Krever milliardær-forbud

- Vi er nødt til å tenke oss en virkelighet der alle verdens milliardærer, inkludert Donald Trump, ikke eksisterer.

FYLLES MED MILLIARDÆRER: Det er en del resten av året også, men denne uka går milliardærtettheten ytterligere opp i skibygda Davos i Sveits. Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / NTB scanpix
FYLLES MED MILLIARDÆRER: Det er en del resten av året også, men denne uka går milliardærtettheten ytterligere opp i skibygda Davos i Sveits. Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Børsen): Statsminister Erna Solberg avlyste mandag ettermiddag sin planlagte tur til World Economic Forum (WEF) i den sveitsiske fjellandsbyen Davos. Beskjeden kom bare én dag før toppmøtet startet og få minutter før sjokkbeskjeden om at Frp nå går ut av regjering.

En hakket mer profilert statsleder, som står i det som må være dette årtusenets mest omtalte politiske drama, er USAs president Donald Trump.

I går startet for alvor riksrettssaken mot Trump, som er tiltalt for maktmisbruk og for forsøk på å hindre Kongressens arbeid. Den amerikanske presidenten ser imidlertid ikke ut til å prioritere dramatikken på hjemmebane, for tirsdag ettermiddag sto han på talerstolen under åpningen av WEF i Davos.

- Hat og grådighet

Der var det langt fra alle som ønsket ham velkommen.

Njoki Njehu, en av stifterne av den globale alliansen Fight Inequality Alliance, tordner mot Trumps deltakelse i Davos.

- Han er en milliardærpresident, som hersker på vegne av milliardærvennene sine. Nå deltar han på World Economic Forum, et toppmøte som offisielt hevder å «adressere ulikhet og klimaendringer.» Det finnes ikke noe som kunne vært mer hyklersk enn det, uttaler hun i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer