SAS-streiken:

Tordner: - Ønsker ikke å se det

Natt til tirsdag kom partene i SAS-streiken til enighet etter 15 dager med streik. Norske fagforeninger tordner mot SAS' håndtering av streiken og de ansatte.

KONSEKVENSER: Administrerende direktør i SAS Anko Van Der Werff forklarer hvor store konsekvenser streiken har fått for SAS. Reporter: Frode Andresen. Video: Marthe Tveter Gjønnes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/STOCKHOLM (Dagbladet): SAS og pilotforeningene har kommet til enighet, og SAS-pilotenes streik blir med det avsluttet, melder SAS i en pressemelding natt til tirsdag.

SAS-pilotenes streik har vart siden mandag 4. juli. Det er ventet at det vil ta noen dager før SAS er i normal drift igjen.

Er du strandet i utlandet på grunn av SAS-streiken? Da vil vi gjerne høre fra deg. Ta kontakt med Dagbladets reporter på e-post: reisetips@dagbladet.no.

Avtale på plass

Mandag kveld ble det bekreftet at en avtale var på plass.

- En avtale er på plass, bekreftet leder for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang, til Børsen.

- Er dere fornøyde med avtalen?

- Nei, overhodet ikke. Dette er en tragedie for pilotene, rent avtalemessig. Men det er godt at vi er ferdige og at vi får flyene opp i luften igjen, sa han mandag kveld.

Noen timer seinere skrev partene under på avtalen, noe som betyr at streiken er over.

- Burde vært unngått

I en pressemelding skriver Norske SAS-flygeres Forening at det har vært en ekstraordinær og svært krevende forhandling. Videre vil de takke for all støtte vi har mottatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer