Turistskatt:

Tordner: - Siste vi trenger

Bergensere har sett seg lei på cruiseturismen og vil ha en turistskatt. Monica Mæland reagerer på forslaget.

SKAPER DEBATT: Dette er et vanlig syn i Bergen om sommeren. Nå ønsker flere partier grep mot cruiseturismen. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
SKAPER DEBATT: Dette er et vanlig syn i Bergen om sommeren. Nå ønsker flere partier grep mot cruiseturismen. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Bergen er et yndet reisemål for turister, og nesten en fjerdedel av alle cruiseskip i verden seiler inn i vestlandsbyen hvert år.

Men cruiseturismen har splittet Norges nest største by i en årrekke.

Til tross for at bystyret i Bergen har vedtatt et tak på fire skip og totalt 8000 passasjerer daglig, er det langt fra enighet om hvor mange skip og turister det egentlig er plass til.

Flere partier ønsker nå å innføre turistskatt for cruiseturister i Bergen. Det får administrerende direktør i Bergen Næringsråd, Monica Mæland, til å reagere sterkt.

- Tida er inne

Thor Haakon Bakke, gruppeleder for MDG i Bergen, mener cruiseturismen byr på flere utfordringer for vestlandsbyen. Overfor Dagbladet trekker han blant annet fram trengsel i sentrumskjernen, slitasje i områdene rundt Bryggen og mangel på offentlige toaletter.

- Den største utfordringen knyttet til cruiseturismen er utslippene den medfører og dårlig byutvikling som går på bekostning av gode boområder i sentrum. Men også at tusenvis av mennesker ankommer byen på veldig kort tid. Det fører til et økende behov for vedlikehold. Tida er overmoden for å innføre turistskatt i Bergen, sier han til Dagbladet og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.