Oslo har våknet:

Torsdag eksploderte det

Forrige onsdag klokka 12 gjenåpnet blant annet hovedstadens restauranter og barer, etter å ha holdt stengt i over et halvt år. Kombinert med sommervarme, ble det en eksplosiv oppskrift.

SOMMER, GJENÅPNING OG SOL: Folk nyter sommerkvelden i Sofienbergparken på Grünerløkka i Oslo fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB
SOMMER, GJENÅPNING OG SOL: Folk nyter sommerkvelden i Sofienbergparken på Grünerløkka i Oslo fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke økte mobiliteten i Oslo med 42 prosent i sentrumsområdene innenfor ring 1, forteller avdelingssjef Osman Ibrahim i Beredskapsetaten i Oslo kommune til Dagbladet. Økningen er sammenliknet med uka før.

Det er i dette området de fleste av Oslos restauranter, butikker og serveringssteder er lokalisert.

- Mobilitetsøkningen forrige uke var størst innenfor det funksjonelle sentrum, noe vi forventet, sier Ibrahim.

Oslo kommune innførte onsdag de resterende lettelsene i trinn to av sin gjenåpningsplan. Dette innebar blant annet at restauranter og serveringssteder igjen kunne åpne dørene. Fra torsdag ble også spiseplikten opphevet, og samtidig inntok sommervarmen hovedstaden.

- Vi ser en tydelig økning som følge av gjenåpningen.

Oslo kommune sett under ett, hadde en økning i mobilitet på 10 prosent fra uke 20.

Økning på 70 prosent

I mobilitetsrapporten, som ukentlig utgis av Oslo kommune, presenteres en estimert mobilitetsstrøm samlet på Oslo-nivå og på mindre delområder med mobildata fra Telia.

Tallene er også omtalt av TV 2.

For enkelte områder i sentrum, som Vika, Aker Brygge, Tjuvholmen og Youngstorget, var økningen på hele 70 prosent sammenliknet med uka før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer