Børsen skrev i går om reiselivsgründer Vegard Berge Uglebakken (37), som nylig åpnet italiensk restaurant i Alta.
Planen er klar: Pizza av ypperste kvalitet skal stekes i det som omtales som verdens nordligste vedfyrte pizzaovn. Pastaretter, med kokkens håndplukkede råvarer, skal lages fra bunn. 20 ansatte skal på lønningslista.
Det var bare ett problem.
Nektet
Norske myndigheter har nemlig nektet kjøkkensjefen, italienske Christian Giaccotto (35), å ta turen fra Malta til Alta.
- Vi er helt avhengig av å få han Christian hit. Han skal kjøre på som bare en italiensk «chef» kan når konseptet er italiensk restaurant, sa Uglebakken til Børsen.
Han la til at han har søkt etter kompetansen i Norge, men at «interessen for å flytte til Finnmark er ikke-eksisterende».
«Ikke nødvendig»
Den italienske kjøkkensjefen var ikke «strengt nødvendig» for å drive stedet. Og restauranten - med nevnte 20 arbeidsplasser - gir ikke tilstrekkelig «økt verdiskaping og sysselsetting i Norge».
Slik lød i hvert fall begrunnelsen i avslaget som Uglebakken fikk på søknaden om unntak fra innreiserestriksjonene for utenlandsk arbeidskraft med spesialkompetanse.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger