Total helomvending: - Helt kritisk

Gründer jubler etter at norske myndigheter snur.

FIKK NEI: Reiselivsgründer Vegard Berge Uglebakken har sikret seg en toppmodell av en vedfyrt pizzaovn. Men kokken som skal styre showet er ikke like enkel å få på plass. Dermed er 20 andre arbeidsplasser satt på vent. Foto: Privat
FIKK NEI: Reiselivsgründer Vegard Berge Uglebakken har sikret seg en toppmodell av en vedfyrt pizzaovn. Men kokken som skal styre showet er ikke like enkel å få på plass. Dermed er 20 andre arbeidsplasser satt på vent. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Børsen skrev i går om reiselivsgründer Vegard Berge Uglebakken (37), som nylig åpnet italiensk restaurant i Alta.

Planen er klar: Pizza av ypperste kvalitet skal stekes i det som omtales som verdens nordligste vedfyrte pizzaovn. Pastaretter, med kokkens håndplukkede råvarer, skal lages fra bunn. 20 ansatte skal på lønningslista.

Det var bare ett problem.

Nektet

Norske myndigheter har nemlig nektet kjøkkensjefen, italienske Christian Giaccotto (35), å ta turen fra Malta til Alta.

- Vi er helt avhengig av å få han Christian hit. Han skal kjøre på som bare en italiensk «chef» kan når konseptet er italiensk restaurant, sa Uglebakken til Børsen.

Han la til at han har søkt etter kompetansen i Norge, men at «interessen for å flytte til Finnmark er ikke-eksisterende».

«Ikke nødvendig»

Den italienske kjøkkensjefen var ikke «strengt nødvendig» for å drive stedet. Og restauranten - med nevnte 20 arbeidsplasser - gir ikke tilstrekkelig «økt verdiskaping og sysselsetting i Norge».

Slik lød i hvert fall begrunnelsen i avslaget som Uglebakken fikk på søknaden om unntak fra innreiserestriksjonene for utenlandsk arbeidskraft med spesialkompetanse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.