USAs økonomi:

Total kollaps

Fallet i USAs økonomi knuser den forrige bunnrekorden.

STYGGE TALL: Amerikanske myndigheter la onsdag etter fram ferske BNP-tall for andre kvartal. Det er på ingen måte lystig lesing for USAs president Donald Trump, som kjemper for å bli gjenvalgt som landets president i november. Foto: Brian Snyder   / Reuters / NTB
STYGGE TALL: Amerikanske myndigheter la onsdag etter fram ferske BNP-tall for andre kvartal. Det er på ingen måte lystig lesing for USAs president Donald Trump, som kjemper for å bli gjenvalgt som landets president i november. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs økonomi har blitt kjørt i grøfta av coronakrisen. Det viser ferske tall fra USAs handelsdepartement.

I løpet av årets andre kvartal har den amerikanske økonomien kollapset totalt, og BNP er nå ned 31,4 prosent - målt mot samme periode i fjor.

Fallet er det største som noen gang er registrert i landets historie, og knuser den forrige bunnrekorden. Den ble satt i årets første tre måneder i 1958, da Dwight Eisenhower var president, ifølge CNBC.

Nettavisen var først med å omtale saken i Norge.

I løpet av årets første tre måneder var landets økonomi allerede på god vei ned, med et fall på 5 prosent. Så kom den totale nedstengingen av samfunnet, som følge av coronakrisen.

VALGET: USAs president, Donald Trump, ville ikke forplikte seg til å love en fredelig overføring av makta til demokratenes Joe Biden dersom han taper presidentvalget 3. november. Vis mer

De ferske tallene er på ingen måte hyggelig lesing for USAs president Donald Trump, som har skrytt av en sterk amerikansk økonomi under hans presidentperiode. Nå kjemper Trump om gjenvalg i november, og det har historisk vært en tett kobling mellom USAs økonomi og den sittende presidentens muligheter for å bli gjenvalgt.

Likevel er det gode nyheter like rundt hjørnet, ifølge CNBC. For etter det brutale fallet USA nettopp har lagt bak seg, venter en rekke økonomer at det en historisk opptur er på vei.

For i løpet av årets tredje kvartal har en lang rekke forretninger gjenåpnet, og flere millioner amerikanere har returnert til sine arbeidsplasser. Det foreløpige anslaget for inneværende kvartal, er en vekst på 30 prosent, ifølge den amerikanske nyhetsformidleren.

Det vil i så fall også knuse den tidligere rekorden for vekst i løpet av ett kvartal, som ble satt i 1950 med Harry Truman som landets president.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer