USAs økonomi:

Total kollaps

Fallet i USAs økonomi knuser den forrige bunnrekorden.

STYGGE TALL: Amerikanske myndigheter la onsdag etter fram ferske BNP-tall for andre kvartal. Det er på ingen måte lystig lesing for USAs president Donald Trump, som kjemper for å bli gjenvalgt som landets president i november. Foto: Brian Snyder   / Reuters / NTB
STYGGE TALL: Amerikanske myndigheter la onsdag etter fram ferske BNP-tall for andre kvartal. Det er på ingen måte lystig lesing for USAs president Donald Trump, som kjemper for å bli gjenvalgt som landets president i november. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs økonomi har blitt kjørt i grøfta av coronakrisen. Det viser ferske tall fra USAs handelsdepartement.

I løpet av årets andre kvartal har den amerikanske økonomien kollapset totalt, og BNP er nå ned 31,4 prosent - målt mot samme periode i fjor.

Fallet er det største som noen gang er registrert i landets historie, og knuser den forrige bunnrekorden. Den ble satt i årets første tre måneder i 1958, da Dwight Eisenhower var president, ifølge CNBC.

Nettavisen var først med å omtale saken i Norge.

I løpet av årets første tre måneder var landets økonomi allerede på god vei ned, med et fall på 5 prosent. Så kom den totale nedstengingen av samfunnet, som følge av coronakrisen.

De ferske tallene er på ingen måte hyggelig lesing for USAs president Donald Trump, som har skrytt av en sterk amerikansk økonomi under hans presidentperiode. Nå kjemper Trump om gjenvalg i november, og det har historisk vært en tett kobling mellom USAs økonomi og den sittende presidentens muligheter for å bli gjenvalgt.

Likevel er det gode nyheter like rundt hjørnet, ifølge CNBC. For etter det brutale fallet USA nettopp har lagt bak seg, venter en rekke økonomer at det en historisk opptur er på vei.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.