Energimeldingen:

Total slakt: - Galimatias!

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener det som så langt er kommet fram av regjeringens energimelding betyr «spikeren i kista» for fastlandsindustrien. Han raser også mot nye konsesjonsbehandlinger av vindkraft på land.

RASER: Rødt-leder Bjørnar Moxnes er ikke nådig mot det som så langt er kommet fram fra olje- og energiminister Terje Lien Aasland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
RASER: Rødt-leder Bjørnar Moxnes er ikke nådig mot det som så langt er kommet fram fra olje- og energiminister Terje Lien Aasland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vindkraft på land er omdiskutert, men det har vært stillestand i tre år nå. Vi sender nå et brev til NVE og ber de gjenoppta konsesjonsbehandlinga på vindkraft på land, men vi sier tydelig fra om at kommunene må ville det.

Det sier olje- og energiminister Terje Lien Aasland (Ap).

Regjeringen legger i dag fram tilleggsmelding til Solberg-regjeringens energimelding. Aasland har fredag morgen lagt fram deler av denne, mens detaljene kommer seinere i dag.

Men allerede nå er Rødt-leder Bjørnar Moxnes klar i sin tale:

- Hvis det Aasland kom med nå i morges, stemmer overens med det som legges fram fra statsråd i dag, da står den nye energimeldinga til stryk, sier Moxnes til Børsen.

- Spikeren i kista

Moxnes mener olje- og energiministeren snakker usant når han sier at dette er det viktigste dokumentet for industri og energi.

- Regjeringen har ingen løsning for å sikre den kraftforedlende industrien forutsigbare og rimelige strømpriser framover. Det er rekordlav fyllingsgrad i magasinene flere steder, og det ser ut som om det blir en tørr vår. Forsyningssikkerheten vår står i fare, sier Moxnes og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.