Totalslakt: - Veldig sløvt

Erna Solberg fikk årlig beskjed fra myndighetene om at ektemannens formue vokste med millioner. Det stilte hun aldri spørsmål ved, hevder Solberg selv. - Underlig, sier Audun Lysbakken. - Utrolig sløvt, konkluderer investor Jan Petter Sissener.

SVARTE: Dagbladet møtte Erna Solberg for å snakke om ektemannen Sindre Finnes' aksjehandler. Video: Vegard Krüger Vis mer
Publisert

Dagbladet fikk torsdag se Erna Solberg og Sindre Finnes' skatteoppgjør fra 2013 og til og med 2021.

Her kom det for en dag at Erna Solberg årlig fikk beskjed på sine skattemeldinger om at ektemannens formue økte dramatisk. På tre år bykset formuen hans opp med solide 3,5 millioner, til 9,3 millioner.

Dette skjedde mens Erna Solberg var statsminister, og Finnes kjøpte aksjer i selskaper som ble berørt av konas politikk.

Investor: - Veldig sløvt

Solberg har hevdet at hun aldri spurte ektemannen om denne voldsomme økningen i formue, hvorav halvparten altså var hennes penger ettersom de to har felles økonomi.

Investor Jan Petter Sissener er klar i sin vurdering av Erna Solbergs påståtte håndtering av egen velstandsvekst:

- Noe av formuesøkningen skyldes vel også endrede beregningsregler. Uansett er det veldig sløvt, sier Sissener til Dagbladet.

Finnes-saken handler om skyld, som Erna Solberg og Høyre legger på Finnes selv. Saken handler også om ansvar. Erna Solberg sier hun hadde det fulle ansvaret for å vite hva mannen drev med. Dette ansvaret tar hun foreløpig ved å rydde opp i saken, har hun tidligere fortalt Dagbladet.

RISTER PÅ HODET: Investor Jan Petter Sissener. Foto: Dagbladet
RISTER PÅ HODET: Investor Jan Petter Sissener. Foto: Dagbladet Vis mer

Lysbakken: - Underlig

Han er ikke den eneste som stusser. Tidligere SV-leder Audun Lysbakken reagerer også.

- Det er underlig at en så stor økning i formue ikke har fått Erna Solberg til å undersøke nærmere, sa Audun Lysbakken til Dagbladet på torsdag.

Lysbakken sitter i kontrollkomiteen som skal ettergå hvilken informasjon Erna Solberg hadde, og hva hun foretok seg, i saken rundt ektemannens aksjehandler.

- Tallene gjør at det er større grunn til å spørre om hun har vært årvåken nok, fortsatte Lysbakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer