Totalslaktes: - Fullstendig irrasjonelt

Elon Musks avgjørelse om å endre Twitters navn slaktes, og arbeidet med å fjerne den gamle logoen fra selskapets hovedkontor går ikke helt etter planen.

LOGOBYTTE: Arbeidet med å fjerne Twitter-logoen fra hovedkontoret i San Franscisco gikk ikke helt etter planen og ble stanset av politiet. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB
LOGOBYTTE: Arbeidet med å fjerne Twitter-logoen fra hovedkontoret i San Franscisco gikk ikke helt etter planen og ble stanset av politiet. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Twitter er en av verdens mest gjenkjennelige merkevarer, og ord som å «tvitre» er blitt en del av det dagligdagse språket.

Men nå har altså Twitter-eier Elon Musk bestemt seg for å bytte navnet til X, og det er allerede tatt visuelle grep for å markere overgangen. Eller - rettere sagt - det er forsøkt tatt visuelle grep.

Arbeidet stanset

Denne uka hyret nemlig selskapet inn arbeidere for å fjerne ordet Twitter fra selskapets hovedkontor i San Francisco, men etter at @-symbolet, t, w, i, t, og t hadde blitt fjernet, ble arbeidet stanset.

Ifølge The Telegraph ble politiet tilkalt som følge av arbeiderne hadde stengt gata i forbindelse med arbeidet, noe de antakelig ikke hadde fått tillatelse til.

Dermed gjensto bare bokstavene «er» og den blå fuglelogoen da de måtte gi seg.

Politiet skal ha blitt tilkalt av bygningens ledelse - Twitter leier lokaler - som sa at de ikke har fått beskjed om logoendringen. San Franciscos bygningsdepartementet sier at de nå forsøker å få klarhet i om Musk må ha tillatelse for å endre logoen på bygningen, eller ikke.

Gigatap

Uavhengig av det hagler nå kritikken mot Musks navneskifte. Flere merkevareeksperter slakter Elon Musks valg om å endre selskapets navn til «X», ifølge Bloomberg.

Merkevareanalytikere anslår at selskapet taper mellom 40 og 200 milliarder kroner i verdi på navnebyttet.

- Det tok mer enn 15 år å tjene opp så mye egenkapital over hele verden, så å miste Twitter som merkenavn vil gi en betydelig økonomisk smell, sier Steve Susi, direktør for merkevarekommunikasjon i Siegel & Gale.

«Fullstendig irrasjonalt»

Allen Adamson, leder for markedsførings- og merkevarekonsulentgruppen Metaforce, kaller navnebyttet for en «egoistisk avgjørelse».

- Det er fullstendig irrasjonelt fra et forretnings- og merkevaresynspunkt, sier han.

Grunnen til navnebyttet skal være de utvidede funksjonene i plattformen.

- Twitter-navnet ga mening da det bare var meldinger på 140 tegn som gikk fram og tilbake – som fugler som tvitrer – men nå kan du legge ut nesten hva som helst, inkludert flere timer med video, skriver Musk i en X-melding.

Ifølge Musk skal «tweets» nå bli kalt for «X'er».

Hva «å tvitre» skal oversettes til, er imidlertid ikke klart

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer