Totalt 37 smittet etter utbrudd på byggeplass

Eiendomsutvikleren sier de er bekymret for at dette kan dreie seg om den engelske mutasjonen av coronaviruset.

Coronautbruddet har ført til bråstans i byggingen av Pressens hus i Skippergata i Oslo sentrum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Coronautbruddet har ført til bråstans i byggingen av Pressens hus i Skippergata i Oslo sentrum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld kom nyheten om et større smitteutbrudd på en byggeplass i Oslo. Da var 34 personer bekreftet smittet og 146 satt i karantene.

Seint onsdag kveld kom beskjeden om at ytterligere tre personer har testet positivt for covid-19. Altså er 37 personer bekreftet smittet.

Det bekrefter prosjekt- og utbyggingsdirektør Trond Erik Sveen hos Aspelin Ramm, som er byggherre for prosjektet, overfor Dagbladet torsdag formiddag.

- I går kveld fikk vi informasjon om at ytterligere tre personer har testet positivt i forbindelse med test nummer to. De aktuelle personene har vært i karantene, så dermed har de ikke vært i kontakt med andre etter at karantenetida inntraff, skriver han i en e-post til Dagbladet.

- Bekymret

Flere på byggeplassen har bosted i Nordre Follo, skrev NTB i går. Kommunen har foreløpig 69 tilfeller at den britiske mutasjonen av coronaviruset.

- Det er klart vi er bekymret for at dette kan være den engelske mutasjonen, da det er så mange som er smittet, sier Sveen.

«I tillegg sammenfaller utbruddet med tilbakekomst fra Polen», fikk leietakerne opplyst i en e-post, ifølge NTB. Sveen viser til at det er entreprenøren Hent som har det daglige ansvaret for smittevern på byggeplassen.

- Smittevernet på byggeplassen skal være ivaretatt, men det er naturlig å ettergå rutiner sammen med Hent etter en slik hendelse.

Kommunikasjonsdirektør Endre Persen i Hent opplyste til NTB i går at selskapet etter jul sendte ut en melding til alle underleverandører for å forsikre seg om at de var kjent med de nye smittevernreglene og forholdt seg til karantenebestemmelsene.

- Vi fikk da bekreftet at alt var på høyde med regelverket, sier Persen til NTB.

- Kommunikasjonsdirektør Persen opplyste til NTB i går at de ikke har hatt grunn til å mistenke brudd på innreisekarantenen. Deler du denne oppfatningen?

- Ja, vi har ingen grunn til å tro at karantenebestemmelsene ikke er overholdt, sier Sveen.

Forsinkelser

Det første smittetilfellet ble oppdaget 19. januar. Da ble alle nærkontakter tilbake til 11. januar satt i karantene. Så økte det på med positive tester 20. og 21. januar. Coronautbruddet har ført til bråstans i byggingen av Pressens hus i Oslo.

- Smitteutbruddet vil føre til forsinkelser og det vil by på utfordringer for våre leietakere som skulle ha flyttet inn. Vi er i dialog og vil forsøke å finne løsninger sammen med leietakerne i Pressens hus, sier Sveen.

NTB, Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Institutt for journalistikk og flere andre presseorganisasjoner og medier skal inn i bygget.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer