Totalt 37 smittet etter utbrudd på byggeplass

Eiendomsutvikleren sier de er bekymret for at dette kan dreie seg om den engelske mutasjonen av coronaviruset.

Coronautbruddet har ført til bråstans i byggingen av Pressens hus i Skippergata i Oslo sentrum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Coronautbruddet har ført til bråstans i byggingen av Pressens hus i Skippergata i Oslo sentrum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld kom nyheten om et større smitteutbrudd på en byggeplass i Oslo. Da var 34 personer bekreftet smittet og 146 satt i karantene.

Seint onsdag kveld kom beskjeden om at ytterligere tre personer har testet positivt for covid-19. Altså er 37 personer bekreftet smittet.

Det bekrefter prosjekt- og utbyggingsdirektør Trond Erik Sveen hos Aspelin Ramm, som er byggherre for prosjektet, overfor Dagbladet torsdag formiddag.

- I går kveld fikk vi informasjon om at ytterligere tre personer har testet positivt i forbindelse med test nummer to. De aktuelle personene har vært i karantene, så dermed har de ikke vært i kontakt med andre etter at karantenetida inntraff, skriver han i en e-post til Dagbladet.

- Bekymret

Flere på byggeplassen har bosted i Nordre Follo, skrev NTB i går. Kommunen har foreløpig 69 tilfeller at den britiske mutasjonen av coronaviruset.

- Det er klart vi er bekymret for at dette kan være den engelske mutasjonen, da det er så mange som er smittet, sier Sveen.

«I tillegg sammenfaller utbruddet med tilbakekomst fra Polen», fikk leietakerne opplyst i en e-post, ifølge NTB. Sveen viser til at det er entreprenøren Hent som har det daglige ansvaret for smittevern på byggeplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer